Αν αυτό το διάστημα αναζητάτε εργασία θα πρέπει να γνωρίζεται ότι από τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται δεν ανακοινώνονται πάντα όλες στα διαθέσιμα μέσα.

Αν όμως επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή με όσο το δυνατό περισσότερους εργοδότες, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να εντοπίσετε και τις θέσεις εργασίας οι οποίες δεν γίνονται γνωστές. Με πιο τρόπο μπορεί όμως κάποιος να τις αναζητήσει; Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που πιθανόν να σας βοηθήσουν:

  • Η δικτύωση μέσω φίλων, γνωστών και επαγγελματικών επαφών είναι ένα πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε. Θα πρέπει να ενημερώσετε για το ότι βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας, καθώς και για τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν. Μην ξεχάσετε να λάβετε πιθανές συστάσεις για πιθανές νέες επαφές που μπορεί να σας φέρουν σε επαφή με ένα υποψήφιο εργοδότη.
  • Καταχωρήστε το βιογραφικό σας σε εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad. Για την διαδικασία αξιολόγησης οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού εκτός από τα νέα βιογραφικά που θα θελήσουν να λάβουν, αξιοποιούν και αυτά που έχουν καταχωρηθεί ή αξιολογηθεί και βρίσκονται στην βάση δεδομένων.
  • Στην περίπτωση που υπάρχει κάποιος εργοδότης που σας ενδιαφέρει θα μπορούσατε να προσπαθήσετε για μια σύντομη επικοινωνία με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.  Αν σας δοθεί η δυνατότητα εξηγήστε με συντομία για ποιες θέσεις εργασίας ενδιαφέρεστε, και τι είναι αυτό που μπορείτε να προσφέρετε.

Η δραστηριότητα και η επιμονή στο στόχο σας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για να στείλετε το βιογραφικό σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε την προσπάθεια σας κάνοντας τώρα εγγραφή στο site της Randstad.