Η εύρεση εργασίας είναι συνήθως μια διαδικασία χρονοβόρα, στην οποία υπό κανονικές συνθήκες ο υποψήφιος μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες ή και μήνες για να βρει την πολυπόθητη θέση που του ταιριάζει, πόσω μάλλον εν μέσω της κρίσης του COVID-19 που τα πράγματα στην αγορά εργασίας φαντάζουν πιο αβέβαια - τουλάχιστον σε κάποιους κλάδους εργασίας. Η αναζήτηση εργασίας μέσω μιας εταιρείας Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως η Randstad Hellas, πιθανότατα θα ενισχύσει την προσπάθεια σου να προσελκύσεις την θέση που επιθυμείς. Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις με ποιους τρόπους ο σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την επόμενη εργασία σου, αντί να προσπαθείς μόνος σου.

υπάρχουν σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού εξειδικευμένοι για κάθε κλάδο εργασίας , οι οποίοι γνωρίζουν την αγορά εργασίας πολύ καλά.

Δεδομένου ότι ο ρόλος του κάθε συμβούλου ανθρώπινου δυναμικού είναι να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του κλάδου εργασίας στην οποία ειδικεύεται, τις απαιτήσεις της κάθε θέσης εργασίας και τις δεξιότητές που ταιριάζουν περισσότερο σε αυτές,  είναι σε θέση να αναγνωρίζει με ακρίβεια σε ποια θέση θα αξιοποιούνταν καλύτερα η εμπειρία και οι ικανότητες του κάθε υποψηφίου και επίσης να παρέχει συμβουλές στους υποψηφίους για να βελτιώσουν το προφίλ τους.

τα γραφεία ανθρώπινου δυναμικού αναπτύσσουν ισχυρές (και συχνά αποκλειστικές) συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις της αγοράς εργασίας.

Πολύ συχνά μεγάλες εταιρείες λόγω αυξημένων αναγκών σε προσωπικό συνεργάζονται με εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad Hellas και τους αναθέτουν θέσεις εργασίας για κάλυψη μόνιμων ή και προσωρινών αναγκών. Συνεπώς οι σύμβουλοι χειρίζονται αποκλειστικά θέσεις εργασίας μεγάλων επιχειρήσεων και αποτελούν τους μεσάζοντες μεταξύ των υποψηφίων και των εταιρειών αυτών.

οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού γνωρίζουν που κυμαίνονται οι μισθοί στον κλάδο που εξειδικεύονται βάσει της συγκριτικής αξιολόγησης που διεξάγουν.

Δεδομένου ότι ο κάθε σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού χειρίζεται θέσεις εργασίας ενός συγκεκριμένου κλάδου, είναι λογικό να γνωρίζει σε βάθος το εύρος των αμοιβών για τις θέσεις αυτές . Συγκεκριμένα, η Randstad Hellas διεξάγει κάθε χρόνο έρευνα για τις τάσεις HR και τους μισθούς, διαδικασία που επιτρέπει στους συμβούλους της να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες στους υποψηφίους τους σχετικά με τις μισθολογικές εξελίξεις, καθώς και να διαπραγματεύονται με τις εταιρείες το μισθό προς το συμφέρον των υποψηφίων τους πάντα.

οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού βρίσκονται σε συνεχή επαφή με εργοδότες, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι οι πρώτοι που θα μάθουν για νέες θέσεις εργασίας.

Ένας δραστήριος σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού ανακαλύπτει τακτικά επικείμενα project προτού δημοσιευθούν σε ιστοσελίδες, λόγω της συνεχούς επαφής του με εταιρείες πελάτες, εξασφαλίζοντας έτσι τη δυνατότητα να καταγράφει τον παλμό της αγοράς εργασίας και να ενημερώνει αντίστοιχα τους υποψηφίους του. 
 
Εν συντομια, η δημιουργία ενός προφίλ σε μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού είναι εντελώς δωρεάν και μόνο οφέλη μπορεί να σου προσφέρει μια επαφή μ’ ένα σύμβουλο, ειδικά τώρα που η αγορά εργασίας εξακολουθεί να πλήττεται από τον αντίκτυπο του COVID-19. 
Δες τώρα όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη Randstad Hellas, κάνοντας την αίτησή σου ηλεκτρονικά για όποια σε ενδιαφέρει και ο σύμβουλος της Randstad Hellas θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σου για τα επόμενα στάδια αξιολόγησης, εφόσον το προφίλ σου έρχεται σε αντιστοιχία με τις απαιτήσεις της θέσης.

Το πρωτότυπο άρθρο δημοσιεύθηκε στο career blog της Randstad Australia.