Η δημιουργία του προσωπικού σας brand χρειάζεται στρατηγική και άψογη οργάνωση. Για να επιτύχετε ένα αψεγάδιαστο personal branding, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέψετε το βιογραφικό σας.

 

Το βιογραφικό είναι το “διαβατήριο” για την αγορά εργασίας και αυτό που θα σας επιτρέψει να διεκδικήσετε και να καταφέρετε να αποκτήσετε την εργασία που επιθυμείτε. Η σύνταξη ενός κατάλληλου βιογραφικού δεν είναι απλή διαδικασία. Πρέπει να είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάζει τις σημαντικότερες πληροφορίες για εσάς, σχετικές πάντα με τη θέση εργασίας. Η εμφάνιση του βιογραφικού σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο επίσης, καθώς ένα πυκνογραμμένο βιογραφικό με πολλές περιττές πληροφορίες θα κουράσει τον recruiter και θα τον κάνει να πιστέψει ότι δεν είστε ο εργαζόμενος που έχει ανάγκη η επιχείρησή του.

 

Εάν φροντίζετε να το ανανεώνετε κάθε φορά που κάνετε κάτι καινούριο, ξεκινάτε την καριέρα σας με τις καλύτερες προοπτικές. Μπορείτε να το ελέγχετε τακτικά και να προχωράτε στις απαιτούμενες διορθώσεις, ακόμα και αν αυτές είναι μικρές, όπως για παράδειγμα η προσθήκη μίας δεξιότητας που καταφέρατε να τελειοποιήσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να:

 

  • Στείλετε την αίτησή σας για μία θέση εργασίας αμέσως μόλις τη δείτε, καθώς δεν θα αφιερώσετε πολύ χρόνο στη σύνταξη του βιογραφικού σας
  • Επικεντρωθείτε καλύτερα στη σύνταξη ενός cover letter
  • Εντοπίσετε ενδεχόμενα κενά στη μέχρι τώρα εμπειρία σας και να τα καλύψετε

 

 

Το βιογραφικό σας πρέπει να είναι πολύ καλά δομημένο και εύκολο στην ανάγνωση. Ένας recruiter ξοδεύει λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα σε κάθε βιογραφικό, συνεπώς πρέπει να φροντίσετε να τραβήξετε την προσοχή του, εάν πραγματικά θέλετε τη θέση εργασίας. Εφαρμόστε τα ακόλουθα tips για να αυξήσετε τις πιθανότητες να είστε ο υποψήφιος που θα καλέσει ο recruiter για μία συνέντευξη εργασίας:

 

  • Μην ξεπεράσετε τη μία σελίδα. Το βιογραφικό σας πρέπει να αναφέρει τις σημαντικότερες πληροφορίες όσο το δυνατόν πιο συνοπτικά.
  • Αναφέρετε τις προσόντα που σχετίζονται με τη θέση εργασίας στην αρχή του βιογραφικού σας & χρησιμοποιήστε τις ίδιες λέξεις κλειδιά.
  • Χρησιμοποιήστε bullets
  • Αποφύγετε τα μακροσκελή κείμενα
  • Αναφέρετε τη σχετική εργασιακή σας προϋπηρεσία, ξεκινώντας πάντα από την πιο πρόσφατη
  • Συμπεριλάβετε τα πιο δυνατά σας soft skills

 

Με αυτά τα tips θα μπορέσετε να διεκδικήσετε τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν. Πατήστε εδώ και ξεκινήστε τώρα την αναζήτηση εργασίας!