Όλοι γνωρίζουμε ότι το βιογραφικό είναι το μέσο που μας βοηθά στην εύρεση εργασίας και πρέπει να συντάσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του recruiter. Στη σημερινή αγορά εργασίας, οι εταιρείες λαμβάνουν μεγάλο όγκο βιογραφικών σε καθημερινή βάση, στην προσπάθεια εύρεσης του κατάλληλου υποψηφίου για εργασία στην εταιρεία τους.

 

Κάθε κλάδος εργασίας απαιτεί διαφορετικό περιεχόμενο σε ένα βιογραφικό σημείωμα. Ένα βιογραφικό στις πωλήσεις πρέπει να επικεντρώνεται στους στόχους που καταφέρατε να πιάσετε, ενώ για γραμματειακή υποστήριξη πρέπει να περιλαμβάνει αρμοδιότητες που, σε συνδυασμό με τα προσόντα που απαιτεί η εργασία στη γραμματεία όπως αποδοτική διαχείριση χρόνου και ικανότητες multi-tasking, καταφέρατε να διεκπεραιώσετε.

 

Ωστόσο, υπάρχουν 5 βασικά tips που θα βοηθήσουν το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα και να ωθήσετε τον recruiter να έρθει σε επαφή μαζί σας, ώστε να κλείσετε μία συνέντευξη εργασίας.

 

  • Προβάλλετε τον εαυτό σας με στόχο το αποτέλεσμα

 

Το αποτέλεσμα που θέλετε, είναι να πείσετε τον recruiter ότι είστε ο υποψήφιος που αναζητά και να έρθει σε επαφή μαζί σας για μία συνέντευξη εργασίας. Για να το καταφέρετε, πρέπει να παρουσιάσετε τον εαυτό σας στο βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί ένα άριστο επαγγελματικό προφίλ. Συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας τα προσόντα σας και την εργασιακή σας εμπειρία που ταιριάζουν με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Τονίστε τα στοιχεία της προσωπικότητάς σας που μπορούν να ταιριάξουν με τη θέση και παρουσιάστε τα επιτεύγματα της προηγούμενης εργασίας σας.

 

  • Μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την εταιρεία

 

Το Internet προσφέρει πολλές πληροφορίες για οτιδήποτε θέλει να ενημερωθεί κάποιος. Έτσι, κατά την αναζήτηση εργασίας, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για την εταιρεία που έχετε στείλει το βιογραφικό σας. Μάθετε στοιχεία για την εταιρεία όπως τον κλάδο δραστηριοποίησης, την ιστορία της και την περαιτέρω εξέλιξή της. Είναι χρήσιμα για τη συνέντευξη εργασίας και παράλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τύπο γραφής στο βιογραφικό σας.

 

  • Κάντε τη διαφορά!

 

Γιατί να μην κάνετε τη διαφορά στην εμφάνιση του βιογραφικού σας; Αναλόγως την εταιρεία που θέλετε να εργαστείτε, μπορείτε να το προσαρμόσετε αντίστοιχα. Ιδιαίτερα εάν ξεκινάτε τώρα την καριέρα σας, μπορείτε να βρείτε διάφορα templates βιογραφικού. Μπορείτε να πειραματιστείτε με μία μοντέρνα έκδοση του βιογραφικού σας και να αποφύγετε την κλασική μορφή του.

 

  • Επικεντρωθείτε στα βασικά σημεία

 

Πιο αναλυτικά, αναφέρετε στο βιογραφικό σας πληροφορίες σχετικά με την εργασιακή σας προϋπηρεσία ή τις γνώσεις σας που σχετίζονται με τη θέση εργασίας. Λάβετε υπόψη σας ότι το βιογραφικό σας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δύο σελίδες, οπότε θα ήταν ωφέλιμο να αναφέρετε τα σημαντικότερα στοιχεία που θα σας δώσουν την ευκαιρία να συναντήσετε από κοντά τον recruiter σε μία συνέντευξη για δουλειά.

 

  • Ελέγξτε ορθογραφικά και συντακτικά λάθη

 

Ένα επαγγελματικό βιογραφικό δεν πρέπει να περιλαμβάνει λάθη, ορθογραφικού ή γραμματικού περιεχομένου. Κάντε έναν πολύ καλό έλεγχο πριν το στείλετε μαζί με την αίτησή σας για κάποια θέση εργασίας. Τα λάθη αφαιρούν πόντους από το βιογραφικό σας και, ταυτόχρονα, δεν δείχνετε τον απαιτούμενο επαγγελματισμό.

 

Ξεκινήστε τώρα την αναζήτηση για τις κατάλληλες, για εσάς, αγγελίες εργασίας πατώντας εδώ.

 

Καλή επιτυχία!