Όσο σημαντικό είναι το βιογραφικό σας να περιλαμβάνει κάποια στοιχεία προκειμένου να ξεχωρίσει, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην περιλαμβάνει λάθος στοιχεία, που θα σας κοστίσουν πολύ περισσότερο κατά την αναζήτηση εργασίας.

Τρία στοιχεία που αφορούν το περιεχόμενό και που πιθανόν να κάνουν αρνητική εντύπωση σε κάποιον εργοδότη αποτρέποντάς τον από το να σας καλέσει για συνέντευξη εργασίας, είναι τα εξής:

1. Aν λέτε ψέματα στο βιογραφικό σας κάποια στιγμή θα φανεί τι ισχύει στην πραγματικότητα και θα βρεθείτε σε πολύ δυσάρεστη θέση.

2. Περιλαμβάνετε πολλές λεπτομέρειες για θέσεις εργασίας που δε σας ενδιαφέρουν πλέον. Ο μόνος λόγος για να το κάνετε είναι εάν είχατε επενδύσει πολύ σε αυτές τις θέσεις και αποκτήσατε πολλές εμπειρίες μέσω αυτών.

3. Χρησιμοποιείτε ρήματα σε α’ ενικό πρόσωπο (πχ., συνεργάστηκα, πραγματοποίησα, κτλ.). Εκτός του ότι δεν είναι ο επαγγελματικός τρόπος, δίνουν μεγάλη ένταση στο «εγώ» του υποψήφιου και πιθανόν να μην κάνουν καλή εντύπωση στον υπεύθυνο επιλογής προσωπικού. Εναλλακτικά, προτιμήστε τα ουσιαστικά (πχ., συνεργασία, πραγματοποίηση, κτλ.).

Επισκεφθείτε το www.randstad.gr/ο_λογαριασμός_μου/εγγραφή/εγγραφή.htm και καταχωρήστε το ανανεωμένο σας βιογραφικό.