Βιογραφικό σημείωμα

Θέλετε να συντάξετε το βιογραφικό σας και δεν είστε σίγουροι τι να συμπεριλάβετε; Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1.  Προσωπικά στοιχεία. Είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα χρησίμευαν σε έναν εργοδότη για να έρθει σε επαφή μαζί σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, κινητό, email).

2.  Επαγγελματική εμπειρία. Σε αυτήν την ενότητα αναφέρετε την επαγγελματική σας προϋπηρεσία με λεπτομέρειες κυρίως για την πιο πρόσφατη θέση σας. Η χρονολογική σειρά ξεκινά από την τελευταία θέση εργασίας σας.

3. Εκπαιδευτική εμπειρία. Εδώ περιλαμβάνετε τις ακαδημαϊκές σας σπουδές με χρονολογική σειρά ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη.

4.  Γνώσεις ξένων γλωσσών και Η/Υ. Να είστε ειλικρινείς γιατί εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί το επίπεδό σας στην πρώτη συνέντευξη.

5.  Σεμινάρια που έχετε παρακολουθήσει.

6.  Ενδιαφέροντά σας.

7.  Λοιπές πληροφορίες. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ό,τι θα θέλατε να γνωρίζει για εσάς ο εργοδότης σας και δεν ταιριάζει στις παραπάνω ενότητες.

Σχετικά με τη δεύτερη και τρίτη ενότητα, αν δεν διαθέτετε σημαντική επαγγελματική εμπειρία γιατί σπουδάζατε μέχρι πρόσφατα, θα πρέπει να αντιστρέψετε τη σειρά τους. Παρουσιάστε τον εαυτό σας με ειλικρίνεια και φροντίστε να γίνουν εμφανή τα δυνατά σας σημεία.

Αφού έχετε έτοιμο το βιογραφικό σας μπορείτε να καταχωρήσετε στο www.randstad.gr/ο-λογαριασμός-μου/εγγραφή/εγγραφή.htm

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα