Αναζήτηση εργασίας

Οργάνωση και μεθοδικότητα

Μιλώντας χθες με έναν φίλο μου που είναι σε αναζήτηση εργασίας σκέφτηκα πως όλα τα πράγματα χρειάζονται μέτρο, καλή οργάνωση και μεθοδικότητα.

Ο φίλος μου περνά χρόνο ψάχνοντας για θέσεις απασχόλησης που πιθανόν να τον ενδιέφεραν ή εταιρίες στις οποίες θα ήθελε να εργαστεί. Ως εδώ κανένα αρνητικό. Το κακό βρίσκεται στο γεγονός πως ξοδεύει σχεδόν όλη την ημέρα του στην αναζήτηση εργασίας.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσει τις πιθανότητες να βρει δουλειά και μάλιστα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Δε θα μπορούσαμε να το αποκλείσουμε ως πιθανότητα σε καμία περίπτωση. Είναι, όμως, πολύ πιθανό, εάν δεν έρθουν έτσι τα πράγματα, να εξαντλήσει όλο του το ενδιαφέρον, την αισιοδοξία και διάθεση να αναζητά εργασία.

Αυτό που εμείς θα προτείναμε είναι η σωστή οργάνωση και το κατάλληλο πρόγραμμα. Οργανώστε έτσι τον χρόνο σας ώστε η αναζήτηση εργασίας να είναι σαν 8ωρη απασχόληση. Μην αναζητάτε απλά θέσεις για να στείλετε το βιογραφικό σας. Αναζητήστε τρόπους να γίνετε πιο αποτελεσματικοί ως υποψήφιοι. Στο www.randstad.gr/blog μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και συμβουλές για την εργασία και τη δουλειά. Προσαρμόστε το βιογραφικό σας στην εκάστοτε θέση εργασίας και μην ξεχνάτε να στέλνετε τη συνοδευτική σας επιστολή.

Επίσης, μην ξεχνάτε πως η ξεκούραση, η ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες  δεν είναι κάτι προαιρετικό, αλλά κάτι αναγκαίο. Γιατί έτσι θα αναζωογονήστε και θα συνεχίζετε την αναζήτηση απασχόλησης με περισσότερη διάθεση και -πιθανόν- περισσότερες πληροφορίες.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα