Ένα από τα πιο πολύτιμα μέσα για την αναζήτηση εργασίας αυτό το διάστημα είναι το Internet. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην αναζήτηση εργασίας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές όπως portal εργασίας, site αγγελιών, μηχανές αναζήτησης εργασίας/ αγγελιών, εργοδότες,  σύμβουλοι  ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενώ το internet μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια μας για την εύρεση εργασίας, εάν η δραστηριότητα μας δεν στηρίζεται σε συγκεκριμένη στρατηγική και στόχους κινδυνεύουμε να χαθούμε στο όγκο των πληροφοριών που θα πετύχουμε, όπως επίσης και στο να χάσουμε τις πραγματικές ευκαιρίες για απασχόληση.

Στο internet πέραν από τις θέσεις εργασίας που μας ενδιαφέρουν μπορούμε επίσης να βρούμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία για μια συνέντευξη επιλογής προσωπικού, την σύνταξη του βιογραφικού αλλά και σχετικές πληροφορίες για τις τάσεις στην αγορά εργασίας τα οποία μπορούμε επίσης να αξιοποιήσουμε για την εύρεση απασχόλησης.

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση σας μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε το /blog