Αναζήτηση εργασίας και συμβουλές

Αν αυτή την περίοδο είστε σε αναζήτηση εργασίας αυτό που σίγουρα θα σας απασχολεί είναι με πιο τρόπο θα καταφέρνατε να βρείτε άμεσα απασχόληση.  Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές που σας βοηθήσουν στην αναζήτηση σας:

1. Σύμφωνα με την πρόσφατη εργασιακή σας εμπειρία καταγράψτε τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες εκείνες που σας κάνουν να ξεχωρίζετε και καταχωρήστε τις επίσης στο βιογραφικό σας.

2. Οργανώστε τη σκέψη σας σχετικά με το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα το οποίο θα πρέπει είναι ρεαλιστικό αλλά και σύμφωνο με το τι προσφέρει η αγορά αυτό το διάστημα.

3.     Διαμορφώστε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύει την προσωπικότητα σας και τον επαγγελματισμό σας. Μην ξεχνάτε ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες προσθήκες για να ταιριάζει καλύτερα στις θέσεις εργασίας που μας ενδιαφέρουν.

4. Κάνοντας μία αναζήτησή στο internet μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους εργοδότες, τις νέες θέσεις εργασίας αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την εύρεση εργασίας.

5. Εκτός από την αναζήτηση εργασίας, καλό είναι να υπάρχει προετοιμασία και για την μια πιθανή συνέντευξη εργασίας κατά την οποία θα πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με το ντύσιμο, την γλώσσα του σώματος, τις πιθανές ερωτήσεις κλπ.

Στο www.randstad.gr/blog δημοσιεύουμε άρθρα με συμβουλές για την εργασία, την αναζήτηση, το βιογραφικό, τη συνέντευξη, κτλ.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα