Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ένας υποψήφιος καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη αναζήτηση εργασίας, αλλά πάντα υπάρχουν κάποια σημεία που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή. Ποια σημεία μπορεί να είναι αυτά; Κάποια κενά ανάμεσα στις θέσεις απασχόλησης ή κάποιες σύντομες αλλαγές δουλειάς που μπορεί να προέκυψαν.

Και τι μπορεί να κάνει κανείς στο βιογραφικό του, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προκειμένου να στρέψει υπέρ του ή να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σημεία που χρειάζονται προσοχή; Σίγουρα όχι να πει ψέματα! Γιατί αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει εμφανές. Και κανένας εργοδότης δε θέλει να προσλάβει έναν υποψήφιο που δεν μπορεί να εμπιστευτεί.

Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να εξηγήσει στη συνοδευτική επιστολή του τυχόν κενά μεταξύ των θέσεων εργασίας ή συχνές αλλαγές θέσεων. Επίσης, το τι αποκόμισε σε κάθε περίπτωση που μπορεί να τον κάνει περισσότερο κατάλληλο για την εκάστοτε δουλειά ή καλύτερο επαγγελματία γενικά, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί.

Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να δείχνετε τον καλύτερό σας εαυτό ως επαγγελματίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εργασία, κάντε αναζήτηση στο blog μας.