Αναζήτηση εργασίας και λάθη που θα στοίχιζαν μία δουλειά

Η διαδικασία αναζήτησης εργασίας είναι αρκετά απαιτητική και χρειάζεται προσήλωση, οργάνωση, επιμονή και υπομονή. Κατά την αναζήτηση εργασίας, υπάρχουν λάθη λοιπόν, τι λάθη θα μπορούσατε να κάνετε που θα σας στοίχιζαν μία δουλειά;

1.     Ψάχνετε για θέσεις εργασίας μόνο στα 2-3 πιο γνωστά sites ή τις πιο γνωστές εφημερίδες. Αυξήστε τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των μέσων όπου ψάχνετε.

2.     Συντάσσεται το βιογραφικό σας με προχειρότητα.

3.     Δεν περιλαμβάνετε άλλα στοιχεία επικοινωνίας πέρα από το όνομά σας ή αυτά που περιλαμβάνετε δεν είναι επαρκή ή σωστά.

4.     Υπάρχουν μεγάλα χρονικά κενά μεταξύ των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών εμπειριών που αναφέρετε, και δεν τα εξηγείτε στη συνοδευτική επιστολή.

5.     Έχετε αλλάξει πολλές θέσεις εργασίας το τελευταίο διάστημα ή έχετε μόνο σύντομες “θητείες” στην επαγγελματική σας πορεία και δεν εξηγείτε το γιατί στη συνοδευτική επιστολή σας.

6.     Δεν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη συνέντευξη εργασίας: δε θυμάστε καλά όσα αναφέρετε στο βιογραφικό σας, και δεν γνωρίζετε πληροφορίες για την εταιρία.

7.     Δε διαθέτετε καθόλου συστάσεις, αν και έχετε αρκετή προϋπηρεσία. Είναι σα να μην γνωρίζετε κάποιον που θα μπορούσε να μιλήσει με θετικά λόγια για εσάς.

Προσέξτε, λοιπόν, τα παραπάνω λάθη προκειμένου να έχετε περισσότερες ευκαιρίες να είστε εσείς ο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση απασχόλησης που σας ενδιαφέρει! Καλή επιτυχία!

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα