Καλή συμπεριφορά στους υποψήφιους για εργασία.

Βλέποντας καθημερινά υποψηφίους σε interviews για εργασία, σε αρκετές περιπτώσεις έχω γίνει αποδέκτης παραπόνων για συνεντεύξεις εργασίας με άλλους εργοδότες ή υπεύθυνους προσλήψεων οι οποίες δεν εξελίχθηκαν με τον πιο επαγγελματικό τρόπο.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Β.Κ. η οποία μένει στην Λαμία και μου περιέγραψε την εμπειρία της . Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε προγραμματίσει ένα ραντεβού για συνέντευξη εργασίας με ένα εργοδότη στο κέντρο της Αθήνας. Αφού έφτασε με το λεωφορείο και περπάτησε μέσα στην ζέστη, βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας για το ραντεβού της. Περιμένοντας για τουλάχιστον 30 ώρα ενημερώθηκε τελικά ότι το ραντεβού της δεν γινότανε καθώς η θέση εργασίας καλύφθηκε .

Σίγουρα αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Αρκετοί εργοδότες δεν δίνουν την προσοχή που απαιτείτε όταν έρχεται η στιγμή να ασχοληθούν με την διαδικασία εύρεσης προσωπικού και την κάλυψη μίας θέσης εργασίας.

Παρ’ όλα αυτά όμως οι εποχές έχουν αλλάξει και οι εργαζόμενοι που έχουν δυσάρεστες εμπειρίες από εργοδότες δεν διστάζουν με την πρώτη ευκαιρία να τις δημοσιοποιήσουν μέσο του Internet (social media, blogs, e-mails κλπ) και με αυτό τον τρόπο να πάρουν την εκδίκηση τους

Για τους εργοδότες που έχουν διαμορφώσει προσεκτικά την εικόνα τους, μια κακή συμπεριφορά προς ένα υποψήφιο μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Οι εργοδότες θεωρούν ότι ένας υποψήφιος δεν θα μιλήσει ποτέ για μια δυσάρεστη εμπειρία του. Οι εργαζόμενοι όμως που αντιμετώπισαν δυσάρεστες συμπεριφορές τείνουν να μην ξεχνούν και με την πρώτη ευκαιρία να εκφράζουν τον μη επαγγελματισμό ή την δυσάρεστη εμπειρία που είχαν.

Κάποιες εταιρείες που αντιμετωπίζουν χαλαρά την διαδικασία εύρεσης προσωπικού θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποία αντιμετωπίζουν ένας υποψήφιο για εργασίας ακόμα και αν δεν είναι αυτός που θα καλύψει την θέση εργασίας . Ο σημερινός δυσαρεστημένος υποψήφιος για εργασία σήμερα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί και ένα εν δυνάμει πελάτη που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά με την γνώμη του.

Για αυτό οι εργοδότες θα πρέπει να δείξουν τον απαραίτητο επαγγελματισμό στην διαδικασία εύρεσης προσωπικού ή θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Καταχωρήστε το βιογραφικό σας στο  www.randstad.gr