Είστε εργοδότης και θα θέλατε να αυξήσετε την κινητοποίηση και την εργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων σας; Πιστεύτε, όμως, πως είναι δύσκολο κάτι τέτοιο χωρίς αύξηση του μισθού τους; Διαβάστε σε αυτό το άρθρο πώς μπορείτε να διατηρήσετε υψηλά την κινητοποίηση χωρίς να αυξήσετε τους μισθούς.

  1. Γνωρίστε και δείξτε ενδιαφέρον για τους εργαζόμενούς σας. Δημιουργείτε έτσι καλύτερες εργασιακές σχέσεις και κάνετε τους εργαζόμενους να νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και διάθεση να εργαστούν.
  2. Αναπτύξτε και επικοινωνήστε ένα ενδιαφέρον οργανωσιακό όραμα που θα περιλαμβάνει κάθε εργαζόμενο. Έτσι, και θα αισθάνονται μέλη μιας ομάδας (του οργανισμού), και θα έχουν μακροπρόθεσμους στόχους που θα προσπαθούν να επιτύχουν.
  3. Εντοπίστε πότε η ομαδική εργασία είναι αποτελεσματική και πότε όχι, και δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να υποστηρίζεται η παραγωγική.
  4. Δώστε έμφαση στο πώς μπορεί να διορθωθεί κάτι προβληματικό και όχι στο γιατί δημιουργήθηκε.
  5. Να είστε υπόδειγμα για τους εργαζομένους. Και όσον αφορά τη δουλειά σας, και όσον αφορά τη συμπεριφορά σας.
  6. Επικοινωνήστε με τους εργαζόμενους με σεβασμό και ειλικρίνεια. Με αυτόν τον τρόπο τους δείχνετε πόσο σημαντικοί είναι για εσάς.
  7. Δώστε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να είναι δημιουργικοί. Θα έχετε έτσι μεγαλύτερο αριθμό νέων ιδεών, προτάσεων και λύσεων.
  8. Επενδύστε στην περαιτέρω εκπαίδευση των εγαζομένων σας. Αναπτύξτε τις δεξιότητες και τις δυνατότητές τους και δείτε τους να εξελίσσονται και να γίνονται πιο παραγωγικοί.
  9. Αναγνωρίστε και ανταμοίβετε συχνά την προσπάθεια και τις επιτυχίες που είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλετε σε κάθε εργασία.
  10. Συμπεριφερθείτε δίκαια και όσο το δυνατόν αμερόληπτα.

Επενδύστε στην ικανοποίηση των εργαζομένων σας και δείτε τους να κινητοποιούνται και να γίνονται πιο παραγωγικοί στην εργασία τους, χωρίς οικονομικό κόστος.

Υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα από την Randstad. Διαβάστε περισσότερα στο www.randstad.gr

Θέσεις εργασίας και ευκαιρίες απασχόλησης στο www.randstad.gr