Αναμφισβήτητα, η τεχνολογία αναδιαμορφώνει την εργασία μας σε όποιο επαγγελματικό κλάδο κι αν απασχολούμαστε. Οι γρήγορες αλλαγές στην τεχνολογία, παρατηρήθηκαν σε όλες σχεδόν τις βιομηχανίες, με τη ρομποτική και τις μηχανές να αναλαμβάνουν θέσεις που είχαν προηγουμένως επανδρωθεί από τον άνθρωπο. Τώρα, το ανθρώπινο δυναμικό κάθε εταιρείας καλείται να επικεντρωθεί περισσότερο στην κριτική σκέψη του και την επίλυση προβλημάτων. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι χρειάζονται τόσο επαγγελματική εξέλιξη όσο και ευκαιρίες να αναπτυχθούν ως υπάλληλοι και για να παραμείνουν στην κορυφή.

Πώς μπορούν λοιπόν οι επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού να εξασφαλίσουν αυτή την εξέλιξη;

 

Προσφέρετε την κατάλληλη εκπαίδευση για τις τελευταίες τεχνολογίες

Αν οι εταιρείες δεν εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους τους στις νέες τεχνολογίες, θα είναι σαν να θέλουν να χάσουν την παραγωγικότητά τους και να αφήσουν τα ταλέντα τους να χαθούν, χάνοντας δυνητικά, χρόνο και χρήμα.

Νέα συστήματα διαχείρισης λογισμικού και πληροφοριών εμφανίζονται καθημερινά, δίνοντας στις εταιρείες και στους υπαλλήλους τους τρόπους να εξορθολογίσουν το έργο τους και να βελτιώσουν τις διαδικασίες κατά την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων. Για να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους καλά, οι εργαζόμενοι χρειάζονται την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να κατανοήσουν πώς ακριβώς να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία. Όταν μάθουν να κυριαρχούν στις νέες αυτές έννοιες, θα μπορούν και να εφαρμόσουν τις νέες τους γνώσεις πιο αποτελεσματικά και να μεταμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας τους.

 

Βασιστείτε σε συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Η κατάρτιση προϋποθέτει να είναι ακριβής και σχετική. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης, λαμβάνουν συμβουλές από εμπειρογνώμονες οι οποίοι γνωρίζουν εξαιρετικά καλά το αντικείμενο εργασίας τους.

Επενδύοντας λίγο περισσότερο σε αυτές τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, οι εταιρείες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα, αποφεύγοντας τη δαπανηρή προσπάθεια επανεκπαίδευσης και τα λάθη που προέρχονται από τους υπαλλήλους που χρειάζονται να αποκαταστήσουν νέες δεξιότητες.

 

Εξασφαλίστε την πολύτιμη επαγγελματική εξέλιξη

Πάνω απ 'όλα, εξασφαλίστε ότι οι εργαζόμενοι σας θα αποκτήσουν την επαγγελματική εξέλιξη που πιστεύουν ότι θα τους καταστήσουν πιο ανταγωνιστικούς στον χώρο εργασίας. Αφοσιωμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι γνωρίζουν τη βιομηχανία τους άριστα, και είναι πρόθυμοι να επιλέξουν τις βέλτιστες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης - από εργαστήρια και σεμινάρια έως εθνικά συνέδρια - μπορούν να αυξήσουν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους κατά δέκα φορές. Η καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη συνίσταται από την επιβράβευση τόσο του εργαζομένου για το γεγονός ότι είναι αφοσιωμένο μέλος του προσωπικού, όσο και για τη συνεισφορά των δεξιοτήτων του στην εξέλιξη όλης της επιχείρησης.

Σε πρόσφατο άρθρο της Annemarie Muntz, που δημοσιεύσαμε σε Newsletter της Randstad, έγινε σαφές ότι ο αντίκτυπος της τεχνολογίας μέσα στο άμεσο διάστημα των επόμενων χρόνων θα είναι μεγαλύτερος από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Η εταιρεία σας είναι έτοιμη να διαχειριστεί αυτές τις αλλαγές στο πεδίο του ανθρώπινου δυναμικού;