Η πρόσληψη νέων εργαζομένων για την εταιρεία σας, απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και εναρμόνιση με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις του HR. Σίγουρα, δεν μπορείτε να υπολογίσετε με τη μέγιστη ακρίβεια το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ένας νέος εργαζόμενος θα παραμείνει στην εταιρεία σας ωστόσο, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης πρόσληψης!

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σας βοηθήσει.

Κάντε την έρευνα σας και συγκεκριμενοποιείστε τις δεξιότητες που αναζητείτε

Όποια θέση εργασίας κι αν επιθυμείτε να καλύψετε, ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της επιτυχίας είναι η έρευνα και ο σαφής καθορισμός του ρόλου. Καθορίστε σαφώς την περιγραφή της θέσης εργασίας και κατανοήστε το σύνολο των δεξιοτήτων που απαιτείται για να είναι επιτυχημένος ο μελλοντικός εργαζόμενος στο ρόλο. Πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι έχετε ερευνήσει τους μισθούς της αγοράς και έχετε δημιουργήσει ένα ελκυστικό πακέτο παροχών.Τα HR trends της Randstad για το 2017 παρέχουν ένα σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση των μισθών που σκοπεύετε να προσφέρετε.

Δημιουργήστε ένα δυνατό employer branding

Στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η φήμη σας ως εργοδότης αποτελεί το κλειδί για την προσέλκυση περισσότερων και ποιοτικότερων υποψηφίων. Η δημιουργία αγγελιών εργασίας με ρεαλιστικό και ελκυστικό περιεχόμενο, καθώς και η ανάδειξη της εταιρικής σας κουλτούρας, των ευκαιριών εξέλιξης και των προνομίων που παρέχετε μπορούν να σας βοηθήσουν να θέσετε τις βάσεις για τη δημιουργία μας ελκυστικής εικόνας εργοδότη.

Εμπιστευτείτε τη Randstad για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλάνου προσλήψεων

Τα πλεονεκτήματα και η αξία μιας προσωρινής ή μόνιμης στρατηγικής προσλήψεων είναι μοναδικά και απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό. Η Randstad στοχεύει όχι απλά στο να δημιουργεί ομάδες αλλά στο να ενδυναμώνει επιχειρήσεις. Θέλετε να πραγματοποιήσετε μια επιτυχημένη στρατηγική πρόσληψης; Ένας εξειδικευμένος μας Σύμβουλος μπορεί να αναλάβει τη δημιουργία μιας προσέγγισης η οποία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια επιλογή θα είναι περισσότερο αποτελεσματική για την επιχείρηση σας και τον προϋπολογισμό σας. Στην επόμενη σας πρόσληψη λοιπόν, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Βελτιώστε τη διαδικασία των συνεντεύξεων σας

Ακόμα κι αν δεν έχετε αρκετό χρόνο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι συνεντεύξεις που πραγματοποιείτε είναι αποτελεσματικές. Σκεφτείτε ότι η διαδικασία των συνεντεύξεων εργασίας είναι εξαιρετικά χρήσιμη τόσο για εσάς όσο και για τον υποψήφιο αφού θα σχηματίσετε μια πρώτη εντύπωση για τις δεξιότητες του ανθρώπου που έχετε απέναντι σας καθώς και για τις φιλοδοξίες και τους στόχους του. Συχνά, οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων μπορεί να είναι ένας μεγάλος παράγοντας πρόβλεψης της συμβατότητας του υποψηφίου με την εταιρική σας κουλτούρα και των του μελλοντικών επιδόσεων στον νέο ρόλο που θα του ανατεθεί.

H κάθε πρόσληψη δημιουργεί μια -συνολικά- δυναμική ομάδα

Μην αντιμετωπίζετε την κάθε πρόσληψη μεμονωμένα.  Πράγματι, ένα νέο άνοιγμα στην εταιρεία σας μπορεί να αφορά μια συγκεκριμένη ομάδα και ένα πολύ συγκεκριμένο ρόλο, ωστόσο όπως σε κάθε ζήτημα που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας σας, είναι χρήσιμο να βλέπετε τη συνολική εικόνα. Η κάθε επιτυχημένη πρόσληψη ξεχωριστά, δημιουργεί μια συνολικά επιτυχημένη ομάδα. Από μόνιμη, σε μια προσωρινή θέση, από μια θέση CFO έως μια θέση Call Center, η Randstad διαθέτει εξειδικευμένους Συμβούλους οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν στην εύρεση του νέου ταλέντου που αναζητείτε.

Μπορούμε να σας συμβουλέψουμε στην ιδανική στρατηγική που επιθυμείτε να ακολουθήσετε παρέχοντας σας καινοτόμες λύσεις ανθρώπινου δυναμικού. Γνωρίστε μας καλύτερα!