Κάποια στελέχη στην αγορά εργασίας φαίνεται ότι ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια στην καριέρα τους πολύ πιο γρήγορα από κάποιους άλλους. Μπορεί αυτό να συμβαίνει εξαιτίας διαφόρων παραγόντων , αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς τα στελέχη που λαμβάνουν προαγωγές και μετακινήσεις σε πιο υπεύθυνους ρόλους, στις περισσότερες περιπτώσεις  αυτό έχει προκύψει μετά από σκληρή εργασία και ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Θετική συμπεριφορά και ενέργεια. Μπορεί η επαγγελματική μας συμπεριφορά να έχει διάφορα χαρακτηριστικά. Έχει αποδειχθεί όμως, ότι 9 στις 10 φορές,  αν η συμπεριφορά μας είναι αρνητική δεν θα επιτύχουμε τον σκοπό μας. Αν έχουμε θετική αντιμετώπιση, αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και αφοσίωση μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερα αποτελέσματα και διαχειριστούμε καλύτερα τις διαφορετικές καταστάσεις που προκύπτουν.

Ενημέρωση και εκπαίδευση: Για να παραμείνουμε επιτυχημένοι και να για να είμαστε ένα βήμα μπροστά θα πρέπει να ακολουθούμε τις τάσεις, να ενημερωνόμαστε και να εκπαιδευόμαστε σε νέα αντικείμενα και δεξιότητες. Η γνώση στην εργασία αποτελεί δύναμη.

 

Ενεργή δικτύωση . Σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι τον ποιόν γνωρίζουμε είναι πιο σημαντικό από το τι γνωρίζουμε. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργούμε επαγγελματικές επαφές που θα μπορούν να έχουν διάρκεια στον χρόνο. Ακόμα και η απλή καθημερινή επικοινωνία στην εργασία μας μπορεί να αποδειχθεί σημαντική σε κάποιο άλλο σημείο.

 

Ευελιξία σε νέες προκλήσεις: Ενημερωθείτε για τα νέα, τις ανάγκες και τις τάσεις της αγοράς. Κρατήστε επαφή με τους συναδέλφους και συνεργάτες σας για χρήσιμες πληροφορίες. Διατηρήστε επαφή με τις θέσεις εργασίας που προκύπτουν και μην διστάσετε να κάνετε αίτηση σε θέσεις εργασίας που κρύβουν προκλήσεις και ενδιαφέρον.

 

 

Μιλώντας για προκλήσεις και νέες θέσεις εργασίας, αν βρίσκετε στην φάση της αναζήτησης εργασίας, επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα στο http://www.randstad.gr. H Randstad είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Ανθρώπινου Δυναμικού και στο site μας δημοσιεύουμε αρκετές ευκαιρίες για εργασία.