Νιώθετε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε μια προαγωγή στην καριέρα σας αλλά δεν γνωρίζετε πώς ακριβώς  να φτάσετε ως εκεί; Η νέα χρονιά είναι μια καλή ευκαιρία να αναλάβετε δράση και να εργαστείτε μεθοδικά ώστε να κερδίσετε την πολυπόθητη προαγωγή που θέλετε.

Οι παρακάτω 10 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε.

  • Αναλάβετε τις αρμοδιότητες της θέσης που θέλετε και όχι μόνο αυτής που ήδη έχετε

Αν θέλετε να εξελίξετε την καριέρα σας, δείξτε στους προϊσταμένους σας  ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις νέες επιπλέον ευθύνες, δουλεύοντας πάνω σε αυτές ακόμα κι αν δεν σας τις έχουν αναθέσει ακόμα επίσημα. Έτσι, θα αποδείξετε ότι είστε αφοσιωμένοι στην επιτυχία της εταιρείας  και άρα άξιοι προαγωγής.

  •  Υιοθετήστε την προσέγγιση της λύσης στο πρόβλημα κατά την εργασία σας

Οι εργοδότες αναζητούν υπαλλήλους οι οποίοι προσφέρουν λύσεις και όχι επιπλέον προβλήματα. Δείξτε ότι αξίζετε τη θέση εργασίας που επιθυμείτε , στοχεύοντας καθημερινά στην αποτελεσματική εύρεση λύσεων  στα προβλήματα που προκύπτουν και όχι απλά στην αναμόχλευση τους. Η θετική σας στάση θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους συναδέλφους σας και θα λειτουργήσει θετικά στην προσπάθεια σας  να αποδείξετε τις ηγετικές  ικανότητές σας.

  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος για την ανέλιξη σας στην εταιρεία

Αν οι προοπτικές εξέλιξης της καριέρας σας είναι σημαντικές για εσάς, τότε βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε για μια εταιρεία η οποία σας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα εξέλιξης. Αν έχετε φτάσει στο όριο της εξέλιξης σας μέσα στην εταιρεία και δε σας ανοίγονται επιπλέον δρόμοι, μελετήστε το ενδεχόμενο να εξελιχθείτε μέσα σε μια νέα εταιρεία.

  • Να είστε ειλικρινείς με τον προϊστάμενο σας

Είναι σημαντικό εσείς και ο manager σας να μοιράζεστε το ίδιο όραμα για το εργασιακό μέλλον σας. Καταστήστε σαφές ότι επιθυμείτε να προαχθείτε μέσα στην εταιρεία στο διάστημα των επόμενων 10 μηνών, ούτως ώστε να είναι και εκείνος σε εγρήγορση. Μπορείτε να ξανασυζητάτε σχετικά με πιθανούς νέους ρόλους που θα μπορούσαν να σας αποδοθούν, κάθε φορά που εσείς και ο manager σας συζητάτε για την απόδοση και τα επιτεύγματα που έχετε πετύχει.

  •  Να είστε κοινωνικοί

Δείξτε ότι στόχος σας είναι η συνολική επιτυχία της επιχείρησης για την οποία εργάζεστε και γίνετε ομαδικός παίκτης αναπτύσσοντας τις σχέσεις σας με όλα τα τμήματα της εταιρείας.  Είναι ένας έξυπνος τρόπος να δείξετε ότι είστε συμπαθής αλλά και να γίνετε σεβαστός από τους συναδέλφους σας , δεξιότητες σημαντικές για εργαζομένους  σε ηγετικές θέσεις.

  • Αλλά όχι πολύ κοινωνικοί

Το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί ένας manager είναι το επιπλέον δράμα και το gossip στο γραφείο. Αποφύγετε, λοιπόν, τις περιττές, για τον εργασιακό χώρο, κοινωνικές συναναστροφές εάν επιθυμείτε μια προαγωγή για τη φετινή χρονιά.

  • Αποκτήστε έναν μέντορα

Ζητήστε από κάποιον συνάδελφο που θαυμάζετε συμβουλές  καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης σας. Το να μάθετε από εκείνους πώς κατάφεραν να προαχθούν, ενδεχομένως  να βοηθήσει και εσάς που έχετε τον ίδιο στόχο.

  • Βελτιώστε τις αδυναμίες σας

Πριν ζητήσετε να αναλάβετε επιπλέον ευθύνες, μελετήστε τα τελευταία reviews της απόδοσης σας και βεβαιωθείτε ότι βελτιώνεστε. Παρατηρήστε τις αδυναμίες σας και εργαστείτε πάνω σε αυτές ώστε να καταφέρετε να εξελιχθείτε. Η εξέλιξη που δείχνετε αποτελεί μέγιστο κριτήριο για την προαγωγή σας.

  • Συγκροτείστε τις σκέψεις σας

Πριν ξεκινήσετε τις σχετικές συζητήσεις με τον προϊστάμενο σας,  βρείτε χρόνο να καταγράψετε τους λόγους που επιθυμείτε αλλά και που αξίζετε την προαγωγή. Τι καταφέρατε τους προηγούμενους 12 μήνες και ποια ήταν τα επιτεύγματα που μπορείτε να επικαλεστείτε; Πώς εξελιχτήκατε; Τι αξία δίνετε εσείς προσωπικά στην εταιρεία; Προετοιμάστε τις απαντήσεις σας και χρησιμοποιείστε τες για να αποδείξετε ότι αξίζετε την προαγωγή που θέλετε.

  • Ζητήστε τη!

Ο καλύτερος  τρόπος να εξασφαλίσετε ότι θα κερδίσετε την προαγωγή σας είναι να τη ζητήσετε! Κάντε σαφές ότι η εξέλιξη σας μέσα στην εταιρεία είναι για εσάς προτεραιότητα και κάντε τις προθέσεις σας σαφείς.

Αν ο εργασιακό σας στόχος για τη νέα χρονιά είναι η προαγωγή σας, χρησιμοποιείστε αυτές τις 10 συμβουλές για να τον επιτύχετε!

 

Από την Eveline Kramers – Global Content Manager