4 βήματα για να προχωρήσει η καριέρα σας

Η οικονομική κατάσταση έχει κάνει πολλούς εργαζόμενους να χάσουν τον ύπνο τους σε σχέση με το εργασιακό τους μέλλον και τις επιλογές για την καριέρα τους. Από την άλλη οι εταιρείες λαμβάνουν σε καθημερινή βάση μεγάλο αριθμό βιογραφικών αυξάνοντας σημαντικά τις επιλογές τους για την εύρεση των ικανότερων. Σε αυτό εργασιακό τοπίο οι εργαζόμενοι καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους για την ανάπτυξη της καριέρας τους.

Καθώς λοιπόν οι εργαζόμενοι κατά διαστήματα περνάνε από την φάση της διατήρησης της εργασίας τους στην φάση της ανάπτυξης της καριέρας τους θα πρέπει να αξιολογήσουν κάποιους σημαντικούς παράγοντες όπως οι παρακάτω:

  • Καθορισμός στόχων: Τώρα είναι ο καιρός να συναντηθείτε με το προϊστάμενο σας, να θέσετε τους στόχους σας και να λάβετε από κοινού της αποφάσεις που θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε και να κάνετε το επόμενο βήμα.
  • Μην υπερβάλλετε στις αντιδράσεις σας: Είναι σίγουρα δελεαστικό να κάνετε μία μετακίνηση από την στιγμή που για παράδειγμα κάνετε την δουλειά πολλών εργαζόμενων μαζί. Θα πρέπει όμως να βάλτε στην άκρη τον θυμό που προκύπτει από την μη αναγνώριση των προσπαθειών σας και σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε με την καριέρα σας
  • Κάντε επαναπρόσληψη του εαυτού σας: Προσπαθήστε να βρείτε τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργήσετε ξανά ενδιαφέρον στην εργασία που έχετε τώρα. Μην ξεχνάτε πώς όταν θα κάνετε μετακίνηση θα είστε πάλι ο καινούργιος σε μια νέα εταιρεία. Ο νέος εργαζόμενος αν χρειαστεί, συγκεντρώνει πάντα μεγαλύτερες πιθανότητες για να απολυθεί.
  • Αξιολογείστε τις δυνατότητες τους εργοδότη σας: Μπορεί η μετακίνηση σε ένα νέο εργασιακό χώρο να δείχνει αρκετά δελεαστική. Πριν όμως λάβετε την όποια απόφαση σκεφτείτε μήπως ο τρέχων εργοδότης σας προσφέρει ένα πιο σίγουρο εργασιακό μέλλον.