Σε αρκετές περιπτώσεις εργαζομένων έρχεται κάποια στιγμή στην καριέρα τους που θεωρούν ότι έχει έρθει η στιγμή να διεκδικήσουν κάποια σημαντικότερη  θέση εργασίας και ανάληψη ενός  πιο υπεύθυνου ρόλου. Για την επιτυχία δεν υπάρχει η μαγική «συνταγή» αλλά κάποια βήματα που μπορείτε να αξιολογήσετε για να ενισχύσετε τις πιθανότητες σας και  τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Αναπτύξτε τις ικανότητες σας και μάθετε για όλες τις νέες εξελίξεις στην εργασία σας.

  • Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται για ανάπτυξη της καριέρας σας. Μην αποφύγετε την συμμετοχή σε δύσκολα αλλά προκλητικά projects.
  • Δείξτε επαγγελματισμό και συνέπεια σας ενώ παράλληλα  αναπτύξτε την φήμη σας στα μάτια του εργοδότη σας. Πέιστε για την προστιθέμενη αξία που παρέχετε στην εταιρία με την εργασία σας.
  • Ξεπεράστε τις προσδοκίες που έχουν για σας.  Η προαγωγή θα έρθει σαν επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας σας και της υψηλής σας απόδοσης, στοιχεία που ωφελούν ιδιαιτέρως την εταιρία και που αναδεικνύουν το πόσο πολύτιμος εργαζόμενος είστε.
  • Ενημερώστε τον προϊστάμενο σας για τους μελλοντικούς σας στόχους στην καριέρα σας. Αρκετοί εργοδότες, για να διατηρήσουν τους καλύτερους εργαζόμενους τους, υιοθετούν τακτικές talent management και αναπτύσσουν career paths για τους εργαζόμενους τους.

Αναδείξτε τις ικανότητες σας και τον επαγγελματισμό σας, εκμεταλλευτείτε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες. Παραμένετε ενημερωμένοι σχετικά με την καριέρα σας και διεκδικείστε την προαγωγή και τη θέση εργασίας που θέλετε!

Όλα για την καριέρα και την εργασίας στο http://www.randstad.gr