Ο νέος χρόνος έχει μπει και μαζί με αυτόν όλοι θέτουμε τους νέους στόχους για την προσωπική ζωή μας αλλά και για την καριέρα μας.

Οι επαγγελματικοί στόχοι συνήθως αφορούν κάτι νέο που θέλουμε να δοκιμάσουμε ή περαιτέρω εξέλιξη σε αυτό που κάνουμε. Η Randstad Hellas μοιράζεται μαζί σας έξι επαγγελματικούς στόχους ικανούς να σας βελτιώσουν και να σας οργανώσουν το 2017!

  • Επικοινωνήστε!

Η σωστή και ουσιαστική επικοινωνία είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη συνεργασία. Με τον καινούριο χρόνο θέστε προσωπικό στόχο να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, αλλά και να επικοινωνείτε καλύτερα με τους συνεργάτες σας. Εντοπίστε μαζί τα λάθη που σας οδήγησαν σε καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση ενός project και  προσπαθήστε από κοινού την επίτευξη στόχων που θα σας φέρουν πιο κοντά σε ένα ολοκληρωμένο και επαγγελματικό αποτέλεσμα.

  • Εντοπίστε μία αδυναμία σας και μάθετε από τα λάθη σας

Όλοι γνωρίζουμε πως τα λάθη στην εργασία είναι αναπόφευκτα και ίσως κάποιες φορές σοβαρά. Ωστόσο, δείτε τα εργασιακά λάθη σας ως εμπειρία μέσα από την οποία αποκομίσατε θετικά πράγματα και να είστε σίγουροι ότι δεν θα τα επαναλάβετε. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να εντοπίσετε μία αδυναμία, κάτι που θεωρείτε ότι σας εμποδίζει από το να αποδώσετε όσο θα θέλατε στον εργασιακό σας χώρο. Μόλις το καταφέρετε, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να φτάσετε το επαγγελματικό επίπεδο που επιθυμείτε.

  • Διευρύνετε τις επαφές σας

Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα, το networking στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό για την εργασιακή εξέλιξη ενός εργαζομένου.  Εντοπίστε τις κατάλληλες επαφές μέσα από επαγγελματικά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και φροντίστε το online προφίλ σας να είναι άκρως επαγγελματικό και να προωθεί τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας. Παράλληλα, εξασφαλίστε ότι έχετε συντάξει σωστά το βιογραφικό σας ώστε να προβάλλει τα δυνατά σας σημεία.

  • Δοκιμάστε κάτι καινούριο και κάντε την αλλαγή!

Δεν είναι ποτέ αργά να κάνετε τη μεγάλη επαγγελματική αλλαγή, είτε για να έρθετε πιο κοντά σε έναν στόχο σας, είτε απλά για να γνωρίσετε έναν νέο κλάδο. Για να το κάνετε αυτό, μία από τις λύσεις που προτείνει η Randstad Hellas είναι η προσωρινή εργασία, καθώς σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Κατά την αναζήτηση εργασίας για προσωρινή απασχόληση, βρείτε τις κατάλληλες αγγελίες για δουλειά που ταιριάζουν στο προφίλ και στα προσόντα σας και κάντε την αίτησή σας.

  • Διαχειριστείτε αποδοτικά τον χρόνο σας

Είναι γνωστό ότι οι καθημερινές εργασιακές υποχρεώσεις δεν σταματούν. Ωστόσο, με την αποτελεσματική ιεράρχηση των εργασιακών προτεραιοτήτων σας και τον σωστό χειρισμό των εργασιών σας, θα δείτε ότι μπορείτε να χειριστείτε καλύτερα τα καθήκοντά σας, αλλά και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά απρόβλεπτες καταστάσεις που ενδεχομένως προκύψουν.

Ωστόσο, ο βασικότερος στόχος για το νέο έτος είναι ένας: Να προσπαθήσετε να ισορροπήσετε την επαγγελματική με την προσωπική σας ζωή! Είναι το σημείο κλειδί για μία ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή!

Η Ομάδα της Randstad σας εύχεται ένα δημιουργικό και ευτυχισμένο 2017!