Στον επαγγελματικό κόσμο, σήμερα, είναι πολύ σημαντικό για τους εργαζομένους να καταφέρνουν να παραμένουν ενημερωμένοι και να συμβαδίζουν με τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς εργασίας, γενικότερα, και του κλάδου τους ειδικότερα. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν εργασιακό προβάδισμα, γίνονται αποδοτικότεροι στην εργασία τους και χτίζουν διαρκώς την καριέρα τους.

 

Οι τρόποι για να καταφέρετε να βελτιώνετε διαρκώς την καριέρα σας είναι πολλοί. Μπορείτε να διαβάζετε άρθρα με τις τελευταίες εργασιακές εξελίξεις, να παρακολουθείτε σεμινάρια με ομιλητές ειδικούς του κλάδου σας και, φυσικά, να είστε ενεργός στα social media, καθώς μέσα από αυτά, πολλές εταιρείες προβάλλουν το καθημερινό εργασιακό τους περιβάλλον.

 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία που μπορείτε να εφαρμόζετε για να μη σταματάτε να βελτιώνετε την καριέρα σας. Τα στοιχεία αυτά έχουν απήχηση σε νέα άτομα που ξεκινάνε τώρα την αναζήτηση εργασίας, αλλά και σε άτομα που έχουν ήδη εργασιακή προϋπηρεσία.

 

  • Διατηρείτε το βιογραφικό σας ανανεωμένο

 

Το βιογραφικό σας είναι το κλειδί για την είσοδό σας στην αγορά εργασίας και για την περαιτέρω εξέλιξη στην καριέρα σας. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε δύο βασικά στοιχεία. Το βιογραφικό σας πρέπει να παραμένει ανανεωμένο και να αναφέρεται, μαζί με την προϋπηρεσία σας, οτιδήποτε επιπλέον έχετε κάνει. (παρακολούθηση σεμιναρίων, εκμάθηση μίας ξένης γλώσσα, trainings και άλλα). Επίσης, πρέπει, για κάθε αίτησή σας, να έχετε προσαρμόσει το βιογραφικό σας ανάλογα και να περιέχει μόνο τις πληροφορίες που είναι χρήσιμες για την εκάστοτε θέση εργασίας. Ένα “γενικό” βιογραφικό (ή αλλιώς generic cv) ενδέχεται να μην τραβήξει το ενδιαφέρον ενός recruiter, καθώς θα δώσετε την εντύπωση ότι δεν αντιμετωπίζετε με πραγματικό ενδιαφέρον τη θέση εργασίας.

 

  • Μη σταματάτε να βελτιώνετε την παρουσία σας σε συνεντεύξεις εργασίας

 

Μέσα από μία συνέντευξη εργασίας μαθαίνετε πράγματα και φροντίζετε να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη, ειδικότερα εάν είστε ένα νέο άτομο που ξεκινά τώρα την καριέρα του. Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό σε μία συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον recruiter. Να είστε πάντα στην ώρα σας και με προσεγμένη εμφάνιση. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρετε τα δυνατά σας στοιχεία και εξηγήστε πώς αυτά ταιριάζουν με τη θέση εργασίας. Μην αναφέρετε κάποιο αρνητικό στοιχείο για την προηγούμενη σας εργασία. Δεν θα δώσει την εντύπωση ότι είστε επαγγελματίας και θα μετρήσει αρνητικά στην επιλογή σας για τη θέση εργασίας.

 

  • Έχετε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας

 

Είναι το σημαντικότερο για να κατακτήσετε τις θέσεις εργασίας που θέλετε και να συνεχίσετε να αναπτύσσετε την καριέρα σας! Πιστέψτε στον εαυτό σας, προωθήστε τα δυνατά σας σημεία και μετατρέψτε τα μειονεκτήματά σας σε πλεονεκτήματα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα κατάλληλο επαγγελματικό προφίλ.

 

Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές, ξεκινήστε τώρα την αναζήτηση για τις κατάλληλες, για εσάς αγγελίες εργασίας και δώστε ώθηση στην καριέρα σας!