Ο χώρος των πωλήσεων είναι ανταγωνιστικός μα και δελεαστικός. Οι επιλογές και οι προκλήσεις είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια καριέρα στις πωλήσεις και σας ενδιαφέρει να επιτύχετε οι παρακάτω συμβουλές πιθανόν να  σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε:

  1. Γνωρίστε όσο καλύτερα γίνεται το προϊόν ή τις υπηρεσίες που θα πουλήσετε αλλά και τις απαιτήσεις των πελατών με τους οποίους θα επικοινωνείτε. Ενημερωθείτε από όσες περισσότερες πηγές μπορείτε.
  2. Προσπαθήστε να μένετε όσο μεγαλύτερο διάστημα σε μία εταιρία ώστε να μάθετε τα μυστικά του κλάδου και τις απαιτήσεις των πελατών.
  3. Μάθετε από τις εμπειρίες άλλων και μειώστε την πιθανότητα να κάνετε λάθη. Δεχθείτε τη βοήθεια ενός μέντορα που θα μπορεί να σας παρέχει πληροφορίες και υποστήριξη.
  4. Να είστε πρόθυμος να μαθαίνετε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να δείχνετε ενθουσιασμό και θετική διάθεση.
  5. Κερδίστε την εμπιστοσύνη των πελατών σας προτού ξεκινήσετε την παρουσίασή σας. Οι πελάτες είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νιώθουν άνετα μαζί σας, αλλά και να αναγνωρίζουν τον επαγγελματισμό την εμφάνιση, τον τόνο της φωνής σας.
  6. Οργανώστε και διαχειριστείτε σωστά τις επαφές σας. Η ατζέντα σας και το πελατολόγιο που θα δημιουργήσετε είναι από τα πολυτιμότερα εφόδιά σας και τα μεγαλύτερα προσόντα σας.
  7. Θέστε στόχους και προσπαθήστε να μείνετε πιστοί στο χρονοδιάγραμμα.
  8. Αυξήστε την προσαρμοστικότητα και τη δημιουργικότητά σας.
  9. Μη διστάζετε να βοηθήστε και δεχθείτε βοήθεια όταν αυτό χρειάζεται.

Φανταστείτε την καριέρα σας στον τομέα των πωλήσεων και κάντε πραγματικότητα τους επαγγελματικούς σας στόχους! Αναζητήστε θέσεις στις πωλήσεις στο www.randstad.gr/εύρεση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας.htm.