Έχοντας κάνει απολογισμό της εργασίας που έχετε το τελευταίο διάστημα, έχετε καταλήξει ότι πλέον δε σας καλύπτει και θέλετε να ψάξετε για δουλειά, μέσα από αναζήτηση σε αγγελίες και θέσεις εργασίας οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον; Έχετε αποφασίσει ότι πλέον έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε καριέρα και να βρείτε απασχόληση σε ένα τελείως διαφορετικό αντικείμενο εργασίας; Όποιοι και να είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσετε από την τωρινή σας εργασία, κάντε το με διακριτικότητα!

 

Πρώτο βασικό στοιχείο που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι, αν αποχωρείτε με αρνητικά συναισθήματα για προϊστάμενο ή συνάδελφο, να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην τα αφήσετε να φανούν, αλλά να φύγετε έχοντας αφήσει μία θετική εικόνα στη δουλειά σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να ζητήσετε συστάσεις, εφόσον αυτές χρειαστούν για την επόμενη εργασία  σας.

 

Επιπλέον, θα πρέπει να ενημερώσετε έγκαιρα τον προϊστάμενο σας σχετικά με την επιθυμία και την ημερομηνία αποχώρησης σας από το συγκεκριμένο χώρο εργασίας ώστε να μην πρέπει να ετοιμάσει, τελευταία στιγμή, το πλάνο της διαδοχής σας. Είναι πολύ πιθανό, κατά το τελευταίο διάστημα παραμονής σας στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας, να χρειαστεί να εκπαιδεύσετε το διάδοχο σας ώστε να προσαρμοστεί πιο εύκολα στα καθήκοντα της νέας του θέσης εργασίας.

 

Τέλος, να έχετε υπόψη σας ότι ο τωρινός σας εργοδότης ενδέχεται να σας κάνει κάποια προσφορά για να μείνετε, μετά την ανακοίνωση σας, αλλά καλό θα ήταν να σκεφτείτε σοβαρά πριν αποδεχτείτε την οποιαδήποτε πρόταση.