Τώρα που οι υποψήφιοι στην αγορά εργασίας χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα sites κοινωνικής δικτύωσης για εύρεση δουλειάς, το LinkedIn παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Οι συμβουλές που ακολουθούν, μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ελκυστικότερο προφίλ.

Χρησιμοποιήστε επαγγελματική φωτογραφία σας. Φροντίστε ώστε να σας αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να δείχνετε σοβαρός, φιλικός και σε εγρήγορση.

  1. Στο προφίλ σας αναφέρετε τι μπορείτε να συνεισφέρετε σε μία εταιρία. Γιατί ένας εργοδότης να σας επιλέξει; Προτιμήστε να προβάλλετε τα δυνατά σας στοιχεία, παρά το ότι αναζητάτε κάποια θέση απασχόλησης.
  2. Αναφερθείτε σε επαγγελματική εμπειρία σχετική με τη θέση εργασίας που αναζητάτε. Μην κουράσετε τον αναγνώστη με περιττές λεπτομέρειες.
  3. Ζητήστε συστάσεις από ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκατε ευχάριστα και με επιτυχία. Επίσης, να είστε γενναιόδωροι όταν ζητούν από εσάς συστάσεις.
  4. Γίνετε μέλη groups που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, όπως το group της Randstad Hellas, ανταλλάξτε απόψεις με επαγγελματίες, μάθετε τα νέα και τις εξελίξεις στους τομείς δουλειάς που σας απασχολούν.
  5. Μπαίνετε όσο συχνότερα μπορείτε στο προφίλ σας και κάνετε όσο συχνότερα χρειάζεται αναβαθμίσεις.

Να θυμάστε πως το προφίλ σας στο LinkedIn είναι το online βιογραφικό σας και σας δίνει τη δυνατότητα να γίνετε ορατοί σε επαγγελματίες και σε αριθμό ανθρώπων που χωρίς αυτό θα ήταν πολύ πιο δύσκολο. Αυτή η ευκαιρία, όμως, χρειάζεται και την ανάλογη υποστήριξη από μέρους σας.

Συνδεθείτε με το group της randstad στο LinkedIn στο http://www.linkedin.com/groups?gid=2761145