Στον επιχειρηματικό κόσμο ένα αρκετά συνηθισμένο θέμα είναι ή δημιουργία επιτυχημένων ομάδων οι οποίες θα λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα αλλά παράλληλα θα παρουσιάζουν υψηλή παραγωγικότητα και σημαντικά αποτελέσματα. Λίγες όμως είναι οι εταιρείες που γνωρίζουν πώς να περάσουν την φιλοσοφία της ομαδικότητας και της δημιουργίας μια αποτελεσματικής ομάδας. Το να εργάζεται κανείς σε μία ομάδα έχει να κάνει με την συμμετοχή του σε κάτι μεγαλύτερο από το να εργάζεται σε ατομικό επίπεδο. Η ομαδική εργασία συνδέετε σε μεγάλο βαθμό με την αποστολή και τον σκοπό της εταιρείας που εργαζόμαστε .

Σύμφωνα με τους ερευνητές πολλές επιτυχημένες ομάδες έχουν βασιστεί στα παρακάτω για να μπορέσουν να ξεχωρίσουν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, αρμονικά και με ομαδικότητα:

Ξεκάθαρη επικοινωνία των απαιτήσεων: Θα πρέπει να υπάρχει γνώση των αποτελεσμάτων που αναμένονται αλλά και τις δραστηριότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν.

Κατανόηση του σκοπού: Τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να έχουν γνώση του λόγου ύπαρξης της συγκεκριμένης ομάδας αλλά και ποιος είναι ο σκοπός και η αποστολή.

Δέσμευση: Τα μέλη της ομάδας θέλουν να αποτελούν μέλη της ; Θωρούν σημαντική την αποστολή της ; Η βαθμός δέσμευσης στο σκοπό και την αποστολή της ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο. Ένα αδιάφορο μέλος μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα.

Ικανότητα: Αν τα μέλη της ομάδας θεωρούν ότι η το σύνολο που έχει δημιουργηθεί δεν απαρτίζετε από τους ικανότερους, τότε πιθανόν να μην έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έλεγχος: Κάθε ομάδα θα πρέπει να γνωρίζει τα όρια των αρμοδιοτήτων της και μέχρι που μπορεί να φτάσει για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συνεργασία: Σε μία ομάδα θα πρέπει να υπάρχει γνώση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του κάθε μέλους για να υπάρξει αρμονική λειτουργία και συνεργασία.

Επικοινωνία: Η σωστή επικοινωνία πολλές φορές κάνει την διαφορά και κάνει κάποιες ομάδες να ξεχωρίζουν.
Η ειλικρίνεια και η σωστή επικοινωνία θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη και ομαλή λειτουργία.

Συνέπειες: Η ομάδα πέρα από την σημασία του ρόλου της θα πρέπει να γνωρίζει ξεκάθαρα και τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η καλή η κακή απόδοση της.

Συντονισμός: Στις ομάδες πρέπει να υπάρχει καθορισμός στο ποιος θα έχει τον γενικό συντονισμό. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία παίζει το ποίος ορίζει τις προτεραιότητες και την και την καθημερινή λειτουργία

Στο www.randstad.gr/blog θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον

προσφορα εργασιασ, εργασια στην ελλαδα, ευρεση εργασια, συμβουλοι επιχειρήσεων, εργασια ελλαδα, καριέρες, ευρεση προσωπικου, προσωρινη απασχοληση, ανθρώπινο δυναμικο, συμβουλοι hr, συμβουλοι ανθρωπινου δυναμικου, υπηρεσιες hr, υπηρεσιες ανθρωπινου δυναμικου, staffing companies Greece, staff agencies greece, living in greece, personnel agencies greece, personnel agencies in greece, greek recruitment agencies, greek recruitment agency, greek staffing agencies, ergasia aggelies