Οι συνεχείς και ταχείες αλλαγές  σε κάθε εργασιακό χώρο, οδηγούν σε ένα σημείο στην καριέρα σας όπου θα χρειαστεί να αλλάξετε αντικείμενο ή να εμπλουτίσετε τις δεξιότητές σας. Ακόμη λοιπόν και αν παραμείνετε στην εργασία σας, είναι θέμα χρόνου το να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε διαφοροποιήσεις. Σας παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές ώστε να ενσωματώσετε λειτουργικά την αλλαγή στην εργασιακή σας ζωή. Από κάτι το οποίο φοβάστε μπορείτε να την μετατρέψετε σε προσόν.

 

1. Αναζητήστε κίνητρα

Οι άνθρωποι αντιστέκονται στην αλλαγή μέχρι να κατανοήσουν πως τους βοηθάει. Εντοπίστε αυτό που αναμένετε να κερδίσετε από την εργασιακή αλλαγή  και τι αντίκτυπο θα έχει στην ζωή και την καριέρα σας. Η σύνδεση της αλλαγής με επιχειρήματα και στόχους που αξίζουν θα σας κινητοποιήσει στο να την αποδεχθείτε ή ακόμα και να την αναζητήσετε.

 

2. Να είστε αισιόδοξοι

Οι αλλαγές στον εργασιακό χώρο δεν συνεπάγονται απαραίτητα ότι θα σας συμβεί κάτι κακό. Ίσως χρειάζεται να αλλάξετε τον τρόπο  σκέψης σας. Αντιμετωπίστε κάθε αλλαγή, ακόμη και αν στην αρχή φαίνεται αρνητική, σαν ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Υιοθετήστε θετικές σκέψεις για κάθε πρόκληση και αλλαγή και βγείτε κερδισμένοι από την εμπειρία.

 

3. Αναζητήστε βοήθεια

Αν οι συνθήκες αλλαγής στην εργασία σας ανησυχούν, αναζητήστε την  συμβουλή ενός ειδικού. Έτσι θα βρείτε μια διέξοδο για τις ανησυχίες σας αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας ώστε να αντιμετωπίσετε αλλά και να εκμεταλλευτείτε τις αλλαγές για την προσωπική σας εξέλιξη.

 

4. Πιστέψτε στον εαυτό σας

Κάποιοι άνθρωποι  αισθάνονται απειλή από την αλλαγή, διότι αντλούν αίσθηση ασφάλειας από οικεία και σταθερά περιβάλλοντα. Αν όμως έχετε πίστη στον εαυτό σας μπορείτε να αξιολογείτε κάθε νέα κατάσταση σαν εμπειρία, η οποία δεν σας απειλεί, εφόσον γνωρίζετε ότι μπορείτε να επιβιώσετε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Έτσι νιώθετε ήρεμοι και ασφαλείς ότι αλλαγές και αν συμβαίνουν στον εργασιακό σας χώρο.

 

Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Η συνειδητοποίηση λοιπόν του γεγονότος ότι χρειάζεται να την ενσωματώσουμε σε συνδυασμό με μια θετική αντιμετώπισή της, μας οδηγεί στην ανάπτυξη μέσα από αυτή.

Στο Randstad θα βρείτε πληροφορίες για την ευρεση εργασιας,  καριερα,  αγγελιες εργασιας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Randstad στο 210 6770523 ή μέσω e-mail στο randstad@randstad.gr

Randstad: Athens jobs