Κατά την αναζήτηση εργασίας πολλοί από τους ειδικούς του ανθρώπινου δυναμικού αναφέρουν ότι η δραστηριότητα που απαιτείται πρέπει γίνεται με μεθοδικότητα και οργάνωση. Παρακάτω θα βρείτε 5 απλές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

  1. Εφόσον διαμορφώσετε το πλάνο που θα ακολουθήσετε και πριν ξεκινήσετε να καταχωρείτε το βιογραφικό σας  δημιουργήστε ένα αρχείο για τις θέσεις εργασίας στις οποίες θα κάνετε αίτηση καταγράφοντας την ημερομηνία, το τίτλο της θέσης, τον email και τα στοιχεία του υπευθύνου, τον τρόπο που στείλατε το βιογραφικό (email, fax).
  2. Ενεργοποιήστε το δίκτυο των ανθρώπων που γνωρίζεται και ενημερώστε τους πως αναζητάτε εργασία και το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε. Παλιοί συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς μπορεί να λειτουργήσουν θετικά στην προσπάθεια σας.
  3. Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας στοχεύοντας στην προσωπική και επαγγελματική σας βελτίωση ή απόκτηση δεξιοτήτων που απαιτούνται στην αγορά εργασίας. Για παράδειγμα εξασκηθείτε στις δεξιότητες τους υπολογιστή κάνοντας τεστ ικανοτήτων που μπορείτε να βρείτε χωρίς κόστος στο internet.
  4. Δώστε χρόνο στην διαμόρφωση του βιογραφικού σας. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο ώστε όποιος το λάβει να βρει τα χαρακτηριστικά εκείνα που σας κάνουν να ξεχωρίζεται.
  5. Αν τελικά στείλετε το βιογραφικό σας σε κάποιους εργοδότες από τους οποίους δεν είχατε άμεσα απαντήσεις πρώτου θεωρήσετε ότι έχετε απορριφτεί για την συγκεκραμένη θέση εργασίας κάντε μια επικοινωνία για να επιβεβαιώσετε για το που βρίσκετε η διαδικασία εύρεσης και επιλογής προσωπικού, αλλά και για το αν έχει παραληφθεί σωστά το βιογραφικό σας

 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την αναζήτηση εργασίας στο www.randstad.gr/blog/.