Οι συνθήκες αναφορικά με την εργασία στην Ελλάδα έχουν αλλάξει ριζικά, τα τελευταία χρόνια. Οι αλλαγές αυτές έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη για υιοθέτηση νέων τακτικών από τους εργοδότες, όσον αφορά τη διαδικασία εύρεσης προσωπικού . Σημαντικό στοιχείο, που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη αγορά εργασίας και το οποίο υποχρεώνει τις εταιρίες να είναι πιο προσεκτικές και οργανωμένες στις τακτικές που ακολουθούν στο κομμάτι της εύρεσης προσωπικού, είναι η δυσκολία εύρεσης ικανών στελεχών. Η δυσκολία αυτή αυξάνεται και από το ότι, πολλές φορές, οι ικανοί εργαζόμενοι δεν ανταποκρίνονται στις αγγελίες  που δημοσιεύουν οι εταιρίες για να ενημερώσουν τους υποψηφίους για κενές θέσεις εργασίας που έχουν προκύψει.

 

Αν βρίσκεστε σε αυτή τη διαδικασία που δεν έχετε την ανταπόκριση που θα θέλατε από ικανούς υποψηφίους, ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τι δε γίνεται σωστά με τις αγγελίες που δημοσιεύετε και δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Αρχικά, ένα στοιχείο που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, για να προσελκύσετε τους καλύτερους, είναι ότι η απλή περιγραφή της θέσης εργασίας, παρά το ότι είναι η πιο συνήθης μορφή για μία αγγελία, δεν επαρκεί. Αντίθετα, θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην αγγελία και οι δυνατότητες που παρέχει η εταιρία στον υποψήφιο για ανάπτυξη της καριέρας του.

Επιπλέον, άλλος ένας λόγος που η απλή δημοσίευση της περιγραφής της θέσης δε βρίσκει ανταπόκριση στους καλύτερους επίδοξους επαγγελματίες του χώρου είναι ότι ο βασικός ρόλος της περιγραφής της θέσης εργασίας δεν είναι για να τραβήξει το ενδιαφέρον πιθανών υποψηφίων.

 

Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάτε ότι, για να προσελκύσετε τους καλύτερους υποψηφίους, θα πρέπει να τους πείσετε για τους λόγους για τους οποίους αποτελείτε εσείς την καλύτερη επιλογή ως εργοδότες για εκείνους

 

Βρείτε τα καλύτερα στελέχη της αγοράς με τις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού της Randstad.