Κάποιες φορές οι απαντήσεις που αναζητάμε σε θέματα σχετικά με την εύρεση προσωπικού είναι ακριβώς μπροστά μας. Βρίσκονται στον οργανισμό που αντιπροσωπεύουμε και για τον οποίο είμαστε υπεύθυνοι για την κάλυψη των θέσεων εργασίας με τους καλύτερους υποψηφίους για εργασία. Μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι ότι για τις ανάγκες τις εταιρίας μας θα καταφέρουμε να βρούμε πραγματικά τους καλύτερους; Οι ειδικοί του hr μας διευκολύνουν και μας προτείνουν για να είμαστε ακόμα πιο σίγουροι για το αποτέλεσμα της εύρεσης προσωπικού να βρούμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε στις παρακάτω ερωτήσεις

1. Ποια είναι τα σημαντικότερα προσωπικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος σύμφωνα με όσους λαμβάνουν μέρος στην διαδικασία της πρόσληψης

2. Αν έχουμε τους δυο επικρατέστερους υποψηφίους τι είναι αυτό που θα επηρεάσει την τελική απόφαση για την επιλογή μας .

3. Ποια είναι τα προσωπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των εργαζομένων που έλαβαν πρόσφατα προαγωγή στο οργανισμό σας.

4. Αν ρωτάγαμε ένα εργαζόμενο να δώσει σε με ένα επίθετο τα βασικότερα χαρακτηριστικά για τον “ καλύτερο εργαζόμενο” είστε σε θέση να γνωρίζετε ποιες θα ήταν αυτές οι λέξεις.

5. Είστε σε θέση να γνωρίζετε πως θα περιέγραφε ένας πελάτης η συνεργάτης την κουλτούρα της εταιρίας σας .

6. Με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεται τους εργαζόμενους που έχουν χαμηλή παραγωγικότητα.

7. Ποιος θεωρείτε ο πιο πολύτιμος εργαζόμενος στην εταιρίας σας. Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα του.

8. Με ποιο τρόπο λαμβάνονται οι αποφάσεις στην εταιρίας σας . Υπάρχει η συγκατάθεση διαφορετικών ανθρώπων ή τελική απόφαση λαμβάνεται από έναν ;

9. Είστε σε θέση να γνωρίζετε για ένα καλό εργαζόμενο ποίες είναι οι προσδοκίες για την καριέρα του ;

10. Τι θα πρέπει να κάνει ένας εργαζόμενος στην εταιρία σας θα λάβει προαγωγή

Πιθανόν η δημιουργία μιας πιο ξεκάθαρης εικόνας σχετικά με τον ποιο επιθυμούμε να προσλάβουμε να μας οδηγήσει στην πρόσληψη του καλύτερου υποψηφίου για εργασία.

Αν παρ’ όλα αυτά δεν μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα η Randstad μπορεί να σας προσφέρει όλες τις λύσεις στις υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού.