Παρακάτω θα βρείτε τα κυριότερα σημεία από το δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2021:

 • Χρήση  2021 προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή: € 5.00
 • Δ’ τρίμηνο 2021: Οργανική αύξηση:  16.3%
 • Δ’ τρίμηνο 2021:το περιθώριο ΕΒΙΤΑ διαμορφώθηκε στο 5.0%
 • Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με βάση την ισχύ του χαρτοφυλακίου: έσοδα από την τοποθέτηση  προσωπικού μόνιμης απασχόλησης +69% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση, από τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού (RPO) +153% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.
 • Αύξηση της απόδοσης του επενδυμένου κεφαλαίου (ROIC) κατά 16,8%, αύξηση σε ετήσια βάση σε 640 μονάδες βάσης (bp)., αντικατοπτρίζοντας ισχυρή βελτίωση του περιθωρίου EBITA και αποτελεσματική διαχείριση κεφαλαίου κίνησης.
 • Δ’ τρίμηνο 2021 το περιθώριο μικτού κέρδους έφτασε στο 20,4%, αύξηση 90 μονάδων βάσης (bp) σε ετήσια βάση: Δ’ Τρίμηνο 2021 το περιθώριο  EBITA αυξήθηκε κατά 40 μονάδες βάσης (bd) ετησίως : Ο δείκτης ICR 2021 αυξήθηκε σε 44%.
 • Hγετική θέση στην αγορά, συνεχόμενη ανοδική πορεία πάνω από τον μ.ο. της αγοράς στις περισσότερες χώρες.
 • Eξαγορά της Hudson Benelux, ηγέτη της αγοράς στη συμβουλευτική Ανθρώπινων Πόρων και διατήρηση προσλήψεων.
 • Οργανική αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση το διάστημα του Ιανουαρίου σύμφωνα με το τέταρτο τρίμηνο του 2021. συνεχιζόμενο θετικό momentum.  Ο CEO, Jacques van den Broek, αναφέρει:  «Μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω στο 2021 και να νιώσουμε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει. Το θετικό momentum συνεχίστηκε, επιτρέποντάς μας να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με έσοδα ρεκόρ, αυξημένα κατά 20% σε ετήσια βάση και 5% καλύτερα από το 2019. Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οργανικής ανάπτυξής μας μέσω της πρωτοβουλίας των #newways, είδαμε την αύξηση της παραγωγικότητας σε πρωτοφανή επίπεδα και δημιουργήσαμε ισχυρή απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου (ROIC) 16,8% για το έτος.

  Πετύχαμε ισχυρή επίδοση στον τομέα μας, με υπεραπόδοση στην πλειονότητα των μετοχών μας και σημαντική αύξηση των θέσεων μόνιμης απασχόλησης και των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού. Η έλλειψη ταλέντων και η έλλειψη αντιστοιχίας των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας παραμένουν οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τους πελάτες μας και βλέπουμε ότι η παραδοσιακή διαδικασία πρόσληψης προσωπικού αλλάζει. Ωστόσο, συνδυάζοντας τις εξελιγμένες ψηφιακές μας δυνατότητες και το πάθος μας για τους ανθρώπους, συνεχίζουμε να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες της ζήτησης και να βρίσκουμε το κατάλληλο ταλέντο για τους πελάτες μας με σταθερούς ρυθμούς. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.  Το 2021 καλωσορίσαμε χιλιάδες νέους συναδέλφους - τόσο εικονικά όσο και δια ζώσης στα γραφεία μας - και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, καθώς και όλους τους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο για τον ενθουσιασμό, τη δέσμευση και την αφοσίωσή τους που οδήγησαν στην ισχυρή απόδοση της Randstad. Παρόλο που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς το μέλλον είναι αβέβαιο, όσο παραμένουν οι αστάθειες που σχετίζονται με την πανδημία, βγαίνουμε από το 2021 με ισχυρή θέση και αποδεδειγμένο θετικό momentum σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας. Σύμφωνα με την υφιστάμενη πολιτική για την κατανομή κεφαλαίων, προτείνουμε στους μετόχους μας συνολικό μέρισμα 5,00 € ανά μετοχή για το 2021, το οποίο αποτελείται από τακτικό μέρισμα 2,19 € ανά μετοχή και ειδικό μέρισμα 2,81 € ανά μετοχή.»