Σας παραθέτουμε παρακάτω το άρθρο της Κικής Αυγουστάτου, HR Manager and Business Excellence, Randstad Ελλάδος, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου 2021 του HR Professional. 

Τα τεχνολογικά εργαλεία επιβεβαιώνουν, συναρτήσει των συνεχών αλλαγών, πόσο απαραίτητα είναι για τη βελτίωση της απόδοσης των τμημάτων HR, ενώ την ίδια στιγμή o πρωτεύον και στρατηγικός ρόλος των ανθρώπων πίσω από τον εν εξελίξει ψηφιακό μετασχηματισμό γίνεται πιο έκδηλος από ποτέ.

Σε ποιες ευκαιρίες μπορεί να μεταφραστεί σήμερα η χρήση της τεχνολογίας και μάλιστα σε μια εποχή που η πρότερη κανονικότητα φαίνεται να απομακρύνεται; Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία, η τεχνολογία και οι δυνατότητες που αυτή παρέχει εμφανίζει άμεση συσχέτιση, αλλά και εξάρτηση με τις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού και την πρόοδο που καταγράφει ο κόσμος της εργασίας. Οι εταιρείες και οι διοικήσεις HR επανδρώνονται με τεχνολογικά εργαλεία, αναζητώντας άμεσες λύσεις που εκπληρώνουν δύο σκοπούς: την αποδοτικότερη λειτουργία των τμημάτων HR και την ενίσχυση της εργασιακής παραγωγικότητας και ικανοποίησης. Ποια είναι, όμως, τα εργαλεία αυτά και με ποιον τρόπο επιτυγχάνουν αυτούς τους σκοπούς;

Η Randstad, ο παγκόσμιος ηγέτης παροχής υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, παρέχει τόσο προς όφελος των συνεργατών της όσο και της ίδιας καινοτόμα, εύχρηστα και πολύ αξιόπιστα tech tools εδώ και πάρα πολλά χρόνια, συνδέοντας άμεσα τους επιχειρηματικούς στόχους με την υποστήριξη των αναγκών των τμημάτων HR.

Οι διαδικασίες στελέχωσης, ο προγραμματισμός και η διαχείριση της εργασίας, η ανάπτυξη καριέρας, όπως και η αναζήτηση και η επιλογή κατάλληλων ταλέντων έχουν επαναπροσδιοριστεί, συστήνοντάς μας καλύτερους, ταχύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των εργοδοτών καθώς και των υποψήφιων εργαζομένων.

Η ευελιξία και η εξατομίκευση που προσφέρουν τα τεχνολογικά συστήματα και οι εφαρμογές εξοικονομούν πολύτιμους πόρους για τις εταιρείες και δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε τα ταλέντα να βρεθούν στο «σωστό μέρος» που εκφράζει τις επαγγελματικές τους προτιμήσεις. Μεσούσης της πανδημίας και του υποχρεωτικού social distancing, στην Randstad Hellas προσελκύσαμε και ενσωματώσαμε στο δυναμικό μας, τους τελευταίους έξι μήνες, τριάντα στελέχη, ενώ καταφέραμε να διαχειριστούμε με ασφάλεια το workforce planning μας, αξιοποιώντας τεχνολογικά εργαλεία. Το Video Interview Digital Assessment, το Youplan, το Brazen Virtual Career Fairs & Event και το Risesmart είναι μόνο κάποια από τα tech tools που στην Randstad χρησιμοποιούμε με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών screening, στελέχωσης και πρόσληψης, προσέλκυσης κατάλληλων υποψηφίων, όπως και επαγγελματικής καθοδήγησης για να διασφαλίσουμε ότι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να υποστηρίξουν τον εαυτό τους και, την ίδια στιγμή, οι εργοδότες θα έχουν πρόσβαση στο επιθυμητό περιεχόμενο που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες τους.

Τα νέα τεχνολογικά εργαλεία, όπως τα video interviews, τα virtual career days, online scheduling και workforce planning, χαρακτηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στην τεχνολογία και το HR. Οι ευέλικτες μορφές εργασίας, το υβριδικό μοντέλο και η candidate driven προσέγγιση που επιζητά φυσικά την ικανοποίηση των υποψήφιων εργαζομένων, είναι παράγοντες που συνεχίζουν να καθοδηγούν την ψηφιακή μετάβαση των διοικήσεων HR και να εισφέρουν θετικές αλλαγές στη λειτουργία τους.

Στην Randstad πιστεύουμε ότι συνδυάζοντας την τεχνολογία και την ανθρώπινη επαφή μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την εξίσωση, στηρίζοντας τους ανθρώπους και τους οργανισμούς να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους. Η τεχνολογία θα επιμένει να εμπλουτίζει με εμπειρίες και να ωθεί τον κόσμο της εργασίας μπροστά ενισχύοντας το employee engagement. Και αυτό είναι μια σημαντική ευκαιρία για τους οργανισμούς που επιθυμούν να διαφοροποιηθούν.

ㅤ
ㅤ