Σας παραθέτουμε παρακάτω το άθρο μας για την εφαρμογή Randstad Youplan, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου 2020 του HR Professional.

Το άρθρο υπογράφουν ο Γιάννης Γκιμούσης - Regional Manager, Staffing και ο Δημήτρης Τακός, Global Strategic Accounts Manager

 

Πώς αυτοματοποιώντας έναν αποδοτικότερο προγραμματισμό της εργασίας με τη βοήθεια της σύγχρονης εφαρμογής Youplan, μπορείτε να απελευθερώσετε πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σας, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα  ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να  βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού σας.

Με τις ευέλικτες μορφές εργασίας να διεισδύουν εντονότερα από ποτέ στην ελληνική αγορά, ανταποκρινόμενες στις τρέχουσες εξελίξεις της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, παρατηρείται η τάση των οργανισμών και των επιχειρήσεων να επενδύουν σε μια σχετική προσαρμογή των αντίστοιχων μοντέλων απασχόλησης. Οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι δυναμικές και εξελισσόμενες, ιδιαίτερα τώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιες εξετάζουν διαρκώς βέλτιστους τρόπους και λειτουργικές λύσεις τόσο για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών όσο και για την παροχή δίκαιων και ελκυστικών ευκαιριών εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους επιδιώκοντας ευημερία και για τα δύο μέρη.

Το Youplan, αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία η οποία έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες των εργοδοτών που απασχολούν υπαλλήλους προσωρινής απασχόλησης ή σύμβασης ορισμένου χρόνου. Η καινοτομία του βασίζεται στις λύσεις που παρέχει για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση του ευέλικτου εργατικού δυναμικού 24/7, απλοποιώντας και αυτοματοποιώντας τη διαδικασία διαχείρισης βαρδιών, δημιουργώντας έτσι συνθήκες προσβάσιμης απασχολησιμότητας.

Πώς λειτουργεί το Youplan.

Σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους της Randstad, οι διευθυντές των Τμημάτων HR, έχοντας πρόσβαση στην πλατφόρμα, μπορούν να δημιουργούν και να δημοσιεύουν πληροφορίες αναφορικά με τις ανάγκες της κάθε βάρδιας ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι  επιβεβαιώνουν τη  διαθεσιμότητα τους. Μέσω του Youplan, ο συνεργάτης μας έχει απευθείας πρόσβαση σε μια διευρυμένη ομάδα εργαζομένων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας για να ευθυγραμμίζονται και να προσαρμόζονται στις τρέχουσες ανάγκες τους.

Τα οφέλη για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Τη στιγμή που μία βάρδια είναι διαθέσιμη μέσω του συστήματος ειδοποιήσεων της εφαρμογής Randstad Youplan, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα της αποδοχής ή της απόρριψης σε πραγματικό χρόνο,  επιλέγοντας τελικά αυτή που ταιριάζει στις προτιμήσεις αλλά και την διαθεσιμότητά τους. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες καταργούν την πολύωρη εργασία που αφιερώνεται για τον έλεγχο, τον ανασχεδιασμό και την τοποθέτηση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού και οι οργανισμοί συνεχίζουν να διατηρούν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στη σημερινή αγορά ταλέντων. Η χρήση του προηγμένου τεχνολογικού εργαλείου διασφαλίζει ότι όλες οι πλευρές μπορούν να βιώνουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.  

Η ευκολία χρήσης της πλατφόρμας και της εφαρμογής.

Το Youplan έχει αναπτυχθεί από τη Randstad με στόχο τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας των πελατών της, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευκολία χρήσης της εφαρμογής τόσο για τους πελάτες, όσο και τους εργαζομένους. Η πρόσβαση στο Youplan για τους εργοδότες, πραγματοποιείται μέσω του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο που ήδη χρησιμοποιούν, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση συγκεκριμένου λογισμικού. Η πλοήγηση είναι απλή και σχεδιασμένη έτσι ώστε ο χρήστης να ολοκληρώνει τις ενέργειές του με τις λιγότερες δυνατές επιλογές. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν το mobile app και μέσω της εφαρμογής μπορούν απλά και εύκολα να δουν και να επιλέξουν τις διαθέσιμες βάρδιες τους.

ㅤ
ㅤ