• το πρόγραμμα ξεκινάει την εφαρμογή του σε 38 χώρες

• είναι διαθέσιμο για περισσότερους από 38.000 εργαζομένους της Randstad

• προσφέρει συνολικά 300.000 ώρες εθελοντισμού σε ετήσια βάση

Η Randstad ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του Randstad With Heart, ενός παγκόσμιου προγράμματος που δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 38.000 εργαζομένους της παγκοσμίως να αφιερώσουν 8 ώρες ετησίως από το εργασιακό τους ωράριο για να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δραστηριότητες οργανώσεων της επιλογής τους.

Ο CEO Jacques van den Broek δηλώνει: «Το πρόγραμμα Randstad With Heart φέρνει στην επιφάνεια τη Human Forward υπόσχεσή μας. Οι άνθρωποι βρίσκονται στο κέντρο των δραστηριοτήτων μας και νιώθουμε μία έμπνευση να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας για να συμβάλουμε θετικά στην κοινωνία. Το Randstad With Heart, μαζί με άλλα κοινωνικά και εθελοντικά προγράμματα ενεργοποιεί τους εργαζομένους της Randstad να υποστηρίξουν διάφορες κοινότητες ανά τον κόσμο.»

To Randstad With Heart ενισχύεται από τα αποτελέσματα της έρευνας Workmonitor για το 3ο τρίμηνο του 2018, η οποία έδειξε ότι 65% των εργαζομένων νιώθουν ότι είναι σημαντικό να συμβάλουν στην κοινωνία πραγματοποιώντας εθελοντική εργασία. Παρότι 34% των εργαζομένων συμμετέχουν εντατικά, 73% δηλώνουν ότι θα ήθελαν να αναλάβουν εθελοντική εργασία, εάν οι εργοδότες τους τούς έδιναν χρόνο από τις αμειβόμενες ώρες εργασίας τους.

Το Randstad With Heart υποστηρίζεται από μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να κάνουν εγγραφή σε εθελοντικές δραστηριότητες, να προσφέρουν δωρεές, καθώς και να δημοσιεύουν δραστηριότητες προσκαλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν.

H Randstad έχει μακρά παράδοση στην υποστήριξη της εθελοντικής δραστηριότητας των εργαζομένων της. Το 2019, η Randstad και η VSO - η κορυφαία παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση που καταπολεμά τη φτώχεια μέσω των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εθελοντών - θα γιορτάσουν τα 15 χρόνια συνεργασίας τους. Εργαζόμενοι της Randstad συμμετέχουν σε 2 projects της VSO που λαμβάνουν χώρα στην Τανζανία και στην Ινδία. Ο CEO Jacques van den Broek έχει συμμετάσχει προσωπικά για 5 χρόνια, παρέχοντας καθοδήγηση σε υπαλλήλους της Randstad, οι οποίοι συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα στην Ινδία.

Πέρα από τη VSO, οι εργαζόμενοι της Randstad συμμετέχουν σε πολλά άλλα εθελοντικά προγράμματα, τα οποία περιλαμβάνουν κοινωνικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Περισσότερα για αυτές τις πρωτοβουλίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικά με τη Randstad

Η Randstad ειδικεύεται στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού. Το εύρος των υπηρεσιών μας καλύπτει την εύρεση και επιλογή προσωπικού (προσωρινή και μόνιμη απασχόληση), τις υπηρεσίες HR Solutions (outplacement - επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας, RPO, κέντρα αξιολόγησης, συμβουλευτική σταδιοδρομίας και outsourcing) και in-house υπηρεσίες.

Η Randstad αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο, κατέχοντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στην Αργεντινή, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τον Καναδά, τη Χιλή, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ινδία, την Ιταλία, το Μεξικό, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και σημαντικές θέσεις στην Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Στο τέλος του 2017, η Randstad απασχολούσε περίπου 38.331 υπαλλήλους που εργάζονται σε 4.858 υποκαταστήματα σε 39 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα συνολικά έσοδα της Randstad για το 2017 έφτασαν τα 23,3 δισ. ευρώ. Η Randstad ιδρύθηκε το 1960 και τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Diemen της Ολλανδίας. Η μετοχή της Randstad Holding nv είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο NYSE Euronext Amsterdam, όπου οι μετοχές του ομίλου είναι εμπορεύσιμες.