Παρακάτω θα βρείτε τα κυριότερα σημεία από το δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου 2023:

• 2o τρίμηνο 2023: Οργανική αύξηση: -5,1%
  • 2o τρίμηνο 2023: EBITA ύψους  € 271 εκατ
  • 2o τρίμηνο 2023: Το περιθώριο ΕΒΙΤΑ διαμορφώθηκε στο 4,2%
  • μικτά κέρδη -7% σε σχεση με την προηγούμενη χρονιά - μόνιμη στελέχωση -16% & υπηρεσίες μισθοδοσίας -24% σε ετήσια βάση, αθροιστικά περίπου 18% του μικτού κέρδους.
  • το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε στο 20,7%, παρουσιάζοντας μείωση -50bp (μονάδων βάσης) σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζοντας το μείγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών και της τιμολογιακής πολιτικής.
  • σταθερό περιθώριο EBITA, ισχυρή προσαρμοστικότητα.
  • συνέχιση της αύξησης του κύκλου εργασιών στην Ασία-Ειρηνικό και Λατινική Αμερική, μικτές τάσεις επικρατούν στην Ευρώπη, μείωση στη Βόρεια Αμερική.
  • ανακοινώθηκε η εξαγορά του ομίλου Grupo CTC, μιας κορυφαίας εταιρείας εξωτερικής ανάθεσης για την εκτέλεση πολλαπλών υπηρεσιών στην Ισπανία.
  • οι ενδείξεις στις αρχές Ιουλίου, σε γενικές γραμμές υποδηλώνουν τη συνέχιση των τάσεων του 2ου τριμήνου 2023.

Ο Sander van 't Noordende, Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad, αναφέρει : "Το δεύτερο τρίμηνο είχαμε ισχυρά αποτελέσματα εν μέσω δύσκολων συνθηκών σε όλες τις αγορές μας. Παρατηρήσαμε χαμηλότερες επιδόσεις συγκριτικά με τα αποτελέσματα-ρεκόρ που επιτεύχθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο οι ομάδες μας ανταποκρίθηκαν στην τρέχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα. Συνεχίζουμε να επωφελούμαστε από την ισχυρή μας θέση στην αγορά, τις στενές μας σχέσεις με τους πελάτες μας και τη δέσμευσή μας προς τους υποψηφίους μας. Αυτοί οι παράγοντες μαζί με την πειθαρχημένη διαχείριση, συνέβαλαν στην επίτευξη αύξησης του EBITA ύψους 271 εκατ. ευρώ, στη βελτίωση του περιθωρίου (margin) EBITDA το οποίο διαμορφώθηκε στο 4,2% και στη διαμόρφωση ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών. Ο εύρωστος ισολογισμός μας μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε τη στρατηγική μας για πειθαρχημένες επενδύσεις για την ενίσχυση της προσφοράς μας και με χαρά ανακοινώνουμε την εξαγορά του ομίλου Grupo CTC στις αρχές αυτού του μήνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες στην Ισπανία και την Πορτογαλία και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να καλωσορίσω τους νέους συναδέλφους μας στην Randstad.

Οι τάσεις της αγοράς που βιώσαμε το δεύτερο τρίμηνο συνεχίστηκαν στις αρχές Ιουλίου, με την έλλειψη ταλέντων και τον συνεχή αντίκτυπο του πληθωρισμού στους μισθούς. Διατηρούμε την πεποίθησή μας στην ικανότητά μας να προσαρμόζουμε τις δραστηριότητές μας βάσει των εσωτερικών μας λειτουργικών μοντέλων, να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες και τα ταλέντα μας και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που έχουμε στη διάθεσή μας. Τέλος, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τη Δήμητρα Μάνη στο Διοικητικό Συμβούλιο, εν αναμονή της έγκρισης από τους μετόχους.”

Για περαιτέρω πληροφορίες

Bisera Grubesic - Director Investor Relations