Παρακάτω θα βρείτε τα κυριότερα σημεία από το δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου:

  • 1ο τρίμηνο 2021 οργανική ανάπτυξη: 6.4%
  • 1ο τρίμηνο 2021 EBITA (κέρδη προ φόρων) ύψους: € 202εκ
  • Tο περιθώριο ΕΒΙΤΑ στο 1ο τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκε στο 3.7%
  • Στο 1ο τρίμηνο συνεχίστηκε η ανάκαμψη των εσόδων: αυξημένο μερίδιο αγοράς σε ευρώπη και ΗΠΑ: ισχυρή ανάπτυξη στον υπόλοιπο κόσμο
  • 1ο τρίμηνο 2021 το περιθώριο μικτού κέρδους έφτασε στο 19,2%, πτώση 20 μονάδων βάσης (bp)  σε σχέση  με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σταθερή τιμολογιακή πολιτική. 
  • Tο περιθώριο ΕΒΙΤΑ στο 1ο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκε κατά 70 μονάδων βάσης (bp)  σε σχέση με το περσινό διάστημα. Αναλογία ανάκτησης 51% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο. Ισχυρά μοντέλα λειτουργίας και επένδυση στην ανάπτυξη.
  • Η υπεροχή στην παγκόσμια αγορά ενισχύεται από το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο:τα εσωτερικά project συνέχισαν να παρουσιάζουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.
  • Συνεχόμενη αύξηση του μεριδίου αγοράς σε Αμερική και Γαλλία
  • Oργανική αύξηση των πωλήσεων το μήνα Μάρτιο: ο όγκος των πωλήσεων που σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου, υποδεικνύει συνέχιση της ίδιας τάσης 

 

quote icon

 Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021 σηματοδοτούν ένα σταθερό ξεκίνημα βάσει του οποίου τώρα είμαστε ισχυρότεροι και σε καλύτερη θέση σε μια εξαιρετικά δυναμική αγορά εργασίας. Πετύχαμε ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων στο πρώτο τρίμηνο και δημιουργήθηκε θετικό κλίμα σε όλο τον όμιλο, με τις ΗΠΑ και Γαλλία να δείχνουν καλύτερα αποτελέσματα παρά τα τοπικα lockdowns και τη μακροοικονομική αβεβαιότητα. Βγήκαμε από το α’ τρίμηνο με διψήφια αύξηση εσόδων, με την αύξηση της δραστηριότητας τον Απρίλιο του 2021 να φτάνει τα επίπεδα του 2019. Συνεχίσαμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη και καλωσορίσαμε περισσότερους από 1.000 νέους συναδέλφους, βελτιώνοντας παράλληλα την παραγωγικότητά μας και πετυχαίνοντας ένα καλύτερο περιθώριο EBITA για το πρώτο τρίμηνο."

Η πρωτοβουλία των #newways βοήθησε τους πελάτες να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και οι δυνατότητες του ψηφιακού μάρκετινγκ μάς βοήθησαν να είμαστε δίπλα τους την κατάλληλη στιγμή και με τις απαραίτητες γνώσεις. Καθώς οι αγορές ανοίγουν σταδιακά και οι άνθρωποι αρχίζουν να επιστρέφουν στο χώρο εργασίας, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας, καθώς προσαρμόζονται στην ταχέως εξελισσόμενη παγκόσμια οικονομία. Συνεχίζουμε να είμαστε ευγνώμονες για το σθένος και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι συνάδελφοί μας και όλοι οι συνεργάτες μας σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές.

Η υψηλή δραστηριότητα το πρώτο τρίμηνο ενισχύει την εμπιστοσύνη μας για μια επιτυχημένη έκβαση για το υπόλοιπο του 2021 ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε προσεκτικά βήματα αφού η πρόβλεψη παραμένει επισφαλής λόγω της αβεβαιότητας, η οποία ήρθε ως φυσικό επόμενο των συνθηκών πανδημίας. Τέλος, οι αυξητικές τάσεις που παρατηρήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μαζί με τις στρατηγικές επενδύσεις μας, μάς δίνουν το πλεονέκτημα να επιταχύνουμε την ανάπτυξη καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.

Jacques van den Broek
CEO, Randstad Global