Αναζήτηση εργασίας

Διαμορφώστε το Οnline προφίλ  σας

Όταν κάνουμε αίτηση για κάποια θέση εργασίας, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας πως οι μελλοντικοί εργοδότες μας μπορεί να κοιτάξουν το προφίλ μας σε sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το LinkedIn και το Xing.

Όσον αφορά το LinkedIn και το Xing, λόγω του ότι είναι sites κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες, πολύ πιθανό το προφίλ μας να είναι επαγγελματικό, προσεγμένο και αξιοπρεπές. Τι γίνεται, όμως, με το προφίλ μας στο Facebook, όπου εκεί θεωρούμε πως μπορούμε να είμαστε πιο χαλαροί, αφού κυρίως επικοινωνούμε με φίλους μας;

Η ευκολότερη λύση είναι να κάνουμε τέτοιες ρυθμίσεις ώστε να επιτρέπεται μόνο σε φίλους μας να βλέπουν περιεχόμενα που θεωρούμε πιο προσωπικά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι καλό να επιλέγουμε με προσοχή όσα μοιραζόμαστε με τους «φίλους» μας.

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να σκεφτόμαστε το προφίλ μας σε sites κοινωνικής δικτύωσης σαν έναν άλλο τρόπο, πέρα από το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή, να μάθουν οι εργοδότες για εμάς όταν βρισκόμαστε σε αναζήτηση δουλειάς.

Ενημερωθείτε στο www.randstad για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία λαμβάνει μέρος η Randstad, ακολουθήστε μας και ενημερωθείτε για τις θέσεις εργασίας και για τις τάσεις που επικρατούν στη αγορά εργασίας σήμερα.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα