Η Randstad με χαρά ανακοινώνει τους νικητές της έρευνας Randstad Employer Brand (REBR) για το 2019 στην Ελλάδα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και είναι η πιο λεπτομερής πάνω στην εικόνα του εργοδότη παγκοσμίως. Οι νικητές επιλέχθηκαν αμερόληπτα μέσα από την έρευνα, η οποία μελετά την ελκυστικότητα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και το τι αναζητούν οι δυνητικοί υποψήφιοι σε ένα νέο εργοδότη. 



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία Σκλαβενίτης βραβεύτηκε ως ο “πιο ελκυστικός εργοδότης” στην Ελλάδα για το 2019, ενώ ακολουθούν η Τράπεζα της Ελλάδος και η Aegean Airlines. Η Randstad θα ήθελε να συγχαρεί τους νικητές για την επίδοσή τους αναφορικά με την εξασφάλιση και την προώθηση μιας ισχυρής εικόνας εργοδότη, η οποία ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με τους εργαζομένους στην Ελλάδα. 

η σημασία του employer branding.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε όλο και περισσότερες εταιρείες να αρχίζουν να αξιολογούν και να επαναπροσδιορίζουν την εικόνα τους ως εργοδότες, προκειμένου να απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρει αυτό στην προσέλκυση ταλέντων και στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα ταλέντα τους. Εταιρείες που προβάλλουν μία ισχυρή εικόνα εργοδότη, θεωρούνται εξαιρετικοί εργοδότες με ελκυστικές αξίες που προσφέρουν καλές προοπτικές καριέρας. 



Οι εταιρείες με θετική εικόνα λαμβάνουν διπλάσιες αιτήσεις από αυτές που λαμβάνουν οι εταιρείες με αδύναμη εικόνα. 50% των υποψηφίων παγκοσμίως δε θα διάλεγαν να εργαστούν για μια εταιρεία με κακή επωνυμία παρά τον ενδεχόμενο υψηλό μισθό. Επιπλέον, 80% των εργοδοτών συμφωνούν ότι μία ισχυρή εργοδοτική φήμη έχει σημαντική επίδραση στην ικανότητά τους να προσλαμβάνουν αξιόλογο εργατικό δυναμικό.    

δημοφιλή κανάλια αναζήτησης εργασίας & ελέγχου της φήμης του δυνητικού εργοδότη. 

Άλλα χρήσιμα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα αποκαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για εργασία, 71% των Ελλήνων συμμετεχόντων χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους επαφές/ συστάσεις. 56% δήλωσαν ότι επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ 47% αναζητούν τις πληροφορίες που θέλουν μέσω Google.



Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η αποκάλυψη της έρευνας ότι 96% των Ελλήνων ερωτηθέντων ελέγχουν τη φήμη των δυνητικών εργοδοτών τους. 57% βασίζονται στη γνώμη συγγενικών και φιλικών προσώπων, ενώ 55% αναζητούν τη φυσική παρουσία της εταιρείας (κατάστημα, εστιατόριο, έδρα της εταιρείας). Τέλος, 53% των Ελλήνων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αναζητούν γενικά άρθρα στο ίντερνετ σχετικά με το δυνητικό εργοδότη τους. 

συγχαίρουμε τους 10 πιο ελκυστικούς εργοδότες στην ελλάδα για το 2019.

  1. Σκλαβενίτης
  2. Τράπεζα της Ελλάδος
  3. Aegean Airlines
  4. Ελληνικά Πετρέλαια
  5. Παπαδοπούλου
  6. ΙΟΝ
  7. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
  8. Demo A.B.E.Ε.
  9. ΔΕΗ
  10. ΒΙΑΝΕΞ

Στην φετινή έρευνα για την Ελλάδα συμμετείχαν 4,329 άτομα, μεταξύ των οποίων, Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ηλικίας από 18 και 65 ετών. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά το διάστημα από 6 Δεκεμβρίου 2018 έως και 21 Ιανουαρίου 2019.



Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το report για την Ελλάδα για το 2019 εδώ: REBR Country Report for Greece 2019.

 

ㅤ
ㅤ

σχετικά με την έρευνα.

Η έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) αποτελεί την πιο πλήρη, ανεξάρτητη και λεπτομερή έρευνα πάνω στην εικόνα του εργοδότη παγκοσμίως, αναγνωρίζοντας τους πιο ελκυστικούς εργοδότες μεταξύ χιλιάδων εταιρειών. Η έρευνα αποτυπώνει τις απόψεις περισσότερων από 200.000 ερωτηθέντων (ευρύ κοινό, μεταξύ των ηλικιών 18 και 65) σε 6,162 εταιρείες σε 32 χώρες. Παρέχει στοιχεία σχετικά με τις αντιλήψεις και τα κίνητρα των επιλογών των δυνητικών εργαζομένων. Για ποιο λόγο προτιμάται μια εταιρεία ή ένας συγκεκριμένος εργασιακός κλάδος έναντι άλλου; Τι είναι αυτό που κινητοποιεί τα άτομα να μείνουν σε έναν εργοδότη ή να ξεκινήσουν την αναζήτησή τους για άλλη εργασία; Η έρευνα διενεργείται από το 2000 από τη διεθνή ερευνήτρια εταιρεία και συνεργάτη της Randstad Kantar. 

σχετικά με τη randstad.

Η Randstad είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των υπηρεσιών HR και ειδικεύεται στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού. Στηρίζουμε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν τη δυναμική τους. Αυτό το κάνουμε συνδυάζοντας τη δύναμη της τεχνολογίας σήμερα με το πάθος μας για τους ανθρώπους, κάτι που αποκαλούμε Human Forward. Το εύρος των υπηρεσιών μας καλύπτει την εύρεση και επιλογή προσωπικού (προσωρινή και μόνιμη απασχόληση), τις υπηρεσίες HR Solutions (outplacement - επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας, RPO, κέντρα αξιολόγησης, συμβουλευτική σταδιοδρομίας και outsourcing) και in-house υπηρεσίες.

 

Η Randstad έχει παρουσία σε 38 χώρες στον κόσμο και κατέχει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στις μισές από αυτές τις χώρες. Το 2018, η Randstad απασχολούσε περίπου 38.820 υπαλλήλους που εργάζονται σε 4.826 γραφεία. Τα συνολικά έσοδα της Randstad για το 2018 έφτασαν τα 23,8 δισ. ευρώ διατηρώντας την πρώτη θέση παγκοσμίως στην αγορά του ανθρώπινου δυναμικού από το Νοέμβριο του 2018. Η Randstad ιδρύθηκε το 1960 και τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Diemen της Ολλανδίας. Η μετοχή της Randstad Holding nv είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο NYSE Euronext Amsterdam, όπου οι μετοχές του ομίλου είναι εμπορεύσιμες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.randstad.gr.