Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad, Jacques van den Broek τονίζει την ανάγκη της συνεκτικής, ευέλικτης και προσαρμόσιμης μελλοντικής αγοράς εργασίας

Ο CEO της Randstad, Jacques van den Broek, θα μιλήσει με τους ηγέτες των κυβερνήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και των επιχειρήσεων, στο Φόρουμ του ΟΟΣΑ, με κεντρική θεματολογία «Γεφυρώνοντας τα χάσματα στο Μέλλον της Εργασίας » το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Ιουνίου στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχει στις συνεδρίες « Η οικονομία του Gig » και « Η έννοια της ενσωμάτωσης στο μέλλον της εργασίας ».

Οι διαδικασίες των επιχειρήσεων αλλάζουν. Η ισχυρή διαδικτυακή παρουσία και οι προσαρμοσμένες στις ανάγκες επαγγελματικές υπηρεσίες, είναι ζωτικές για την ανάπτυξη τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε συνδυασμό με την εμφάνιση της on-demand οικονομίας η παραδοσιακή εργασιακή σχέση σταδιακά αντικαθίσταται από περισσότερο ποικιλόμορφες, ευέλικτες και προσαρμόσιμες εργασιακές σχέσεις. Η ευελιξία στο εργασιακό περιβάλλον - με σεβασμό πάντα στα συμφωνηθέντα συμβόλαια, το χρόνο και τον τόπο- είναι το στοιχείο κλειδί στην νέα πραγματικότητα της αυτόνομης, προσανατολισμένης σε projects και καθορισμένης από το αποτέλεσμα εργασίας.

Νέες δυνατότητες, οι οποίες προέρχονται από την τεχνολογική καινοτομία θα δημιουργήσουν έναν σημαντικό αριθμό νέων ευκαιριών απασχόλησης και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση νέων αγορών, ενώ παράλληλα, υπάρχοντα επαγγέλματα και εργασίες θα αναδιαμορφωθούν ή και θα εξαφανιστούν. Αλλαγές στην ανάγκη δεξιοτήτων, στην οργάνωση της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων θα οδηγήσουν σε καλύτερη ισορροπία προσωπικής-εργασιακής ζωής και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες κέρδους. Εντούτοις, παρόλα τα προαναφερθέντα οφέλη, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσουν και μια πιθανή πόλωση δεξιοτήτων ή να θέσουν σοβαρές προκλήσεις όσον αφορά την επάρκεια των υφιστάμενων νομικών, θεσμικών και κοινωνικών πλαισίων προστασίας.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad, Jacques van den Broek δήλωσε : « Η Randstad πιστεύει ότι όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή εργασία, η οποία θα τους προσφέρει εργασιακή ασφάλεια και εισόδημα. Ταυτόχρονα, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις χρειάζονται ευελιξία στο χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο που εργάζονται. Αυτό σημαίνει ότι η συνεκτική και ανταγωνιστική αγορά εργασίας που επιθυμούμε για το μέλλον μας θα πρέπει να είναι ευέλικτη και προσαρμόσιμη. Συνδυάζοντας μια ποικιλία αξιοπρεπών συμβάσεων απασχόλησης με σύγχρονα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και σχήματα προσβάσιμης απασχολησιμότητας, μπορούμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο και να παρέχουμε μακρόχρονη ευημερία σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ».

Η Randstad είναι Χρυσός χορηγός του ετήσιου Συνεδρίου του ΟΟΣΑ, το οποίο έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο χώρο διεξαγωγής αποκαλυπτικών συζητήσεων για οικονομικές τάσεις, ειδικότερα όσον αφορά θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού. Φέτος, εκπρόσωποι της Randstad θα συζητήσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας Randstad-IZA έρευνας "People to Jobs, Jobs to People", εν όψει της ανάγκης αποτελεσματικής διαχείρισης της παγκόσμιας κινητικότητας με στόχο την γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας. Μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη ολόκληρη την έρευνα στο website μας.

Σχετικά με τη Randstad:

Η Randstad είναι παγκόσμιος ηγέτης στις υπηρεσίες HR με ειδίκευση στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού. Το εύρος των υπηρεσιών μας καλύπτει την εύρεση και επιλογή προσωπικού (προσωρινή και μόνιμη απασχόληση), τις υπηρεσίες HR Solutions (outplacement - επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας, RPO, συμβουλευτική σταδιοδρομίας και κέντρα αξιολόγησης) και in-house υπηρεσίες. Συνδυάζοντας την ανθρώπινη επαφή με τις κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις και εργαλεία, στοχεύουμε στο να προσφέρουμε τόσο στις εταιρείες πελάτες μας όσο και στους υποψηφίους μας λύσεις με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της δέσμευσης, ενδυναμώνοντας τους δεσμούς μεταξύ ανθρώπων και θέσεων εργασίας. Η Randstad αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο, κατέχοντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στην Αργεντινή, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τον Καναδά, τη Χιλή, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ινδία, το Μεξικό, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και σημαντικές θέσεις στην Αυστραλία και την Ιαπωνία. Το 2016, η Randstad απασχολούσε περίπου 36.524 υπαλλήλους που εργάζονται σε 4.752 υποκαταστήματα σε 39 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα συνολικά έσοδα της Randstad για το 2016 έφτασαν τα 20,7 δισ. ευρώ. Η Randstad ιδρύθηκε το 1960 και τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Diemen της Ολλανδίας. Η μετοχή της Randstad Holding nv είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο NYSE Euronext Amsterdam, όπου οι μετοχές του ομίλου είναι εμπορεύσιμες. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.randstad.gr.