#newways of working.

Η νέα πραγματικότητα, που έφερε ο Covid-19 στην καθημερινή μας ζωή, απαιτεί από εμάς να βρούμε #newways για να επιστρέψουμε στο χώρο εργασίας. Η τήρηση των αποστάσεων, τα επιπλέον μέτρα υγιεινής, τα τακτικά τεστ κ.ά. αποτελούν μερικές μόνο από τις ζωτικής σημασίας λύσεις που πρέπει να ληφθούν για το άμεσο μέλλον, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων που επιστρέφουν στο χώρο εργασίας τους.

επικοινωνήστε μαζί μας

οδηγός ενίσχυσης της δέσμευσης εργαζομένων στο πλαίσιο της τηλεργασίας

Οι παροχές που αφορούν στην ευελιξία της εργασίας κατατάσσονται πάντοτε πολύ υψηλά στην έρευνα Employer Brand της Randstad. Οι εργαζόμενοι αναμένουν όλο και περισσότερη υποστήριξη από τους εργοδότες τους για να πετύχουν μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. H τηλεργασία, εάν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σωστά, ενθαρρύνει την αυτονομία και την ευελιξία, χαρακτηριστικά τα οποία ωφελούν την εταιρεία μακροπρόθεσμα.

Ο οδηγός αυτός σας παρέχει πρακτικές συμβουλές καλύτερης και αποτελεσματικότερης αλληλεπίδρασης με τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το που βρίσκεστε.

κατεβάστε τον οδηγό

5 συμβουλές για την ομαλή ένταξη του ευέλικτου προσωπικού σας.

Στο πλαίσιο της νέας κανονικότητας διαμορφώνονται στις εταιρείες νέες ανάγκες για ευέλικτο εργατικό προσωπικό. Εάν θέλετε να προσλάβετε εργαζόμενους με ευέλικτες μορφές εργασίας, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις 5 συμβουλές που χρησιμοποιούμε ήδη στη Randstad. Η αποτελεσματική και έγκαιρη διαδικασία πρόσληψης είναι σημαντική τόσο για το ευέλικτο προσωπικό όσο και για το μόνιμο.

5 tips αναζήτησης & αξιολόγησης προσωπικού.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία για την υποστήριξη των #newways αναζήτησης και αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού. Θα θέλαμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας μαζί σας, γι’ αυτό σας δίνουμε 5 εύκολα tips αναζήτησης & αξιολόγησης προσωπικού στον ψηφιακό κόσμο, σύμφωνα με τις προσταγές της νέας κανονικότητας.

sneak peek του 1ου tip:

Οι εταιρείες που επέλεξαν τη βίντεο-συνέντευξη, ως πρώτο στάδιο αξιολόγησης, ανέφεραν αύξηση κατά 55% των επικρατέστερων υποψηφίων Το πρώτο μας tip λοιπόν, είναι να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές για τον προγραμματισμό βίντεο-συνεντεύξεων.

δείτε τα tips

τι επιλογές έχει ένας εργοδότης.

Σε αυτούς τους μεταβαλλόμενους καιρούς, πολλές εταιρείες έρχονται αντιμέτωπες με νέες μεθόδους εργασίας και διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το ίδιο ισχύει και για τη Randstad. Ο CEO της εταιρείας μας, Jacques van den Broek, μιλάει για το όραμά του σχετικά με τα #newways στην εργασία, εστιάζοντας μάλιστα σε ένα θέμα που είναι πιο σημαντικό και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, την επανεκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

πώς να κερδίσετε την αφοσίωση των εργαζομένων σας

Μπορούν οι εταιρείες να υιοθετήσουν το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας χωρίς να χάσουν την εταιρική τους κουλτούρα;

Η απάντηση είναι ναι.

Εφόσον οι επιχειρήσεις διατηρούν επαφή και προσφέρουν στους εργαζόμενους εκπαίδευση, δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης και αναγνώριση της καλής απόδοσης.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό στο one-pager ή επικοινωνήστε με έναν από τους συμβούλους μας για να σας στείλει το mini-guide που έχουμε ετοιμάσει με best practices απ’ όλο τον κόσμο.

κατεβάστε το one- pager

αναζήτηση & πρόσληψη προσωπικού με ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Η ευελιξία στην απασχόληση  εργαζομένων είναι μια λύση που αποφέρει πολλά οφέλη, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν τις εφαρμόσετε στην επιχείρησή σας.

Η Randstad έχει εντοπίσει τρεις βασικούς παράγοντες, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναζήτηση και πρόσληψη προσωπικού με νέες μορφές ευέλικτης απασχόλησης

Κατεβάστε τις νέες μορφές ευέλικτης απασχόλησης  και ενημερωθείτε.

κατεβάστε το one-paper

#newways αποτελεσματικής εργασίας.

Αντιμετωπίζετε προκλήσεις σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια διαδικτυακή εκπαιδευτική συνεδρία με ψηφιακές λύσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

youplan: #newways αποτελεσματικoύ workforce scheduling

Πόσο χρόνο και κόπο δαπανάτε  για τις ανάγκες προγραμματισμού εργατικού δυναμικού της επιχείρησής σας; Πώς επικοινωνείτε και προγραμματίζετε αλλαγές της τελευταίας στιγμής; Χρησιμοποιείτε κάποιο ψηφιακό εργαλείο; 

Η Randstad έχει επενδύσει στο Youplan, μια εφαρμογή προγραμματισμού εργατικού δυναμικού που καθιστά απλή τη διαχείριση ενός 'ευέλικτου' προσωπικού. Μέσω του Youplan, ο πελάτης έχει 24/7 διαδικτυακή πρόσβαση σε ομάδες εργαζομένων, οι οποίοι έχουν επιλεχθεί από τους εξειδικευμένους συμβούλους της Randstad και έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει το ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες. 

η νέα κανονικότητα: #newways εργασίας.

γνωρίζατε ότι:

  • σύμφωνα με έρευνες, το 44% των ανθρώπων αισθάνεται άγχος για την επιστροφή του στην εργασία.
  • παγκοσμίως, περισσότερες από 436 εκατομμύρια επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην εύρεση τρόπων αύξησης ή διατήρησης της παραγωγικότητας του ανθρωπίνου δυναμικού και στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.
  • το 83% πιστεύει ότι έχει προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα της εργασίας όπως διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας covid-19
  • το 73% είναι σε θέση να προσαρμόσει τις ώρες εργασίας του, ώστε να μοιράσει την προσοχή του καλύτερα μεταξύ εργασίας και οικογένειας.
  • στην Ελλάδα, 7 στις 10 επιχειρήσεις λειτουργούν αποκλειστικά ή μερικώς με το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας.
  • ενώ μόνο το 6% των ερωτηθέντων της έρευνας απαιτούν φυσική παρουσία για τους εργαζομένους.
κατεβάστε τον οδηγό

νέες θέσεις εργασίας στην εποχή του covid-19.

Υπάρχουν πολλές υποστηρικτικές θέσεις εργασίας που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε #newways εργασίας. Ρίξτε μια ματιά στο infographic για να τις ανακαλύψετε. 

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τους εργαζομένους και τις λύσεις που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να αναπτύσσετε την επιχείρησή σας ακόμη και εν μέσω αυτών των αβέβαιων συνθηκών που όλοι βιώνουμε. 

δείτε το infographic

πόσο ασφαλής είναι ο χώρος εργασίας σας;

Η εξασφάλιση ενός ασφαλούς και υγιούς χώρου εργασίας θα πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. 

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα για το πώς να διατηρείτε το χώρο εργασίας σας ασφαλή.

είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι;

Έχετε οργανώσει ένα επικοινωνιακό σχέδιο; Διαθέτετε πρωτόκολλα για την αποφυγή του συνωστισμού; Χρησιμοποιήστε το παρακάτω checklist για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε εναρμονιστεί με τις πιο σημαντικές οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια.

δείτε το checklist

επικοινωνήστε μαζί μας.

+30 216 6001312

Έχουμε δυο γραφεία: στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Απευθυνθείτε στην #1 HR εταιρεία στην Ελλάδα.