πώς να αποφύγετε και να αναφέρετε απάτες με θέσεις εργασίας.

η randstad δεν ζητά ποτέ αμοιβή από τους υποψηφίους.

Η Randstad δεν θα ζητήσει ποτέ από τους υποψηφίους καμία αμοιβή πρόσληψης. Σας προειδοποιούμε ότι άτομα/οργανισμοί κάνουν κατάχρηση της επωνυμίας Randstad για να ζητήσουν χρήματα ως αντάλλαγμα για συνεντεύξεις ή θέσεις εργασίας στη Randstad ή σε πελάτες της Randstad. Σημειώστε ότι χρησιμοποιούν το σήμα κατατεθέν της εταιρείας σε ψεύτικες αγγελίες εργασίας και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

η ασφάλειά σας κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας αποτελεί για μας προτεραιότητά.

Δυστυχώς, ορισμένοι αναζητούντες εργασία μπορεί να πέσουν κατά λάθος θύματα απάτης. Οι σύμβουλοί μας τηρούν μια δομημένη διαδικασία για να διασφαλίσουν ότι διατηρείται το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας.

τι είναι οι απάτες με θέσεις εργασίας;

Αυτές οι απάτες συχνά περιλαμβάνουν διαδικτυακές δημοσιεύσεις στο Facebook, το Instagram και το LinkedIn που προσφέρουν θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν. Οι επιτήδειοι θα ζητήσουν από τα υποψήφια θύματα να μεταφέρουν ή να αποστείλουν ένα μικρό χρηματικό ποσό για να εξασφαλίσουν μία συνέντευξη ή δουλειά.

πώς να εντοπίσετε ψεύτικες αναρτήσεις εργασίας.

1. Εμπλέκονται χρήματα. Σας ζητήθηκε να μεταφέρετε χρήματα για ιατρικό έλεγχο, αίτηση για κάρτα εργασίας ή για να πραγματοποιήσετε μία συνέντευξη εργασίας.
2. Η εταιρεία δεν διαθέτει ιστοσελίδα ή επίσημο/εταιρικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
3. Η προσφορά εργασίας αποστέλλεται από ένα προσωπικό e-mail ή μεσω "noreply" mail.
4. Δεν κάνατε αίτηση για τη συγκεκριμένη δουλειά.
5. Η δουλειά είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή.
6. Η περιγραφή της εργασίας είναι ασαφής ή πολύ σύντομη.
7. Κακή χρήση της αγγλικής γλώσσας με πολλαπλά τυπογραφικά και γραμματικά λάθη στην αγγελία εργασίας.
8. Βρήκατε την ανάρτηση εργασίας σε μια τυχαία ομάδα κοινωνικών μέσων.
9. Τα κανάλια επικοινωνίας είναι συνήθως κοινωνικά μέσα όπως το Facebook, το Instagram ή το LinkedIn.

Όταν ψάχνετε για δουλειά, μην ακολουθείτε ομάδες στο Facebook που προωθούν εμφανώς ψεύτικες αγγελίες εργασίας. Επίσης, συνιστούμε να μην  απαντάτε σε πρόχειρες προσφορές εργασίας μέσω email ή ύποπτες αναρτήσεις θέσεων εργασίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο ισχύει και για ψεύτικες κλήσεις εργασίας από άγνωστους αριθμούς.

Θυμηθείτε ότι δεν είναι ποτέ ασφαλές να αποκαλύπτετε τα προσωπικά σας ή/και τραπεζικά στοιχεία σε οποιονδήποτε δεν γνωρίζετε.

προσοχή στις απάτες διαδικτυακής πρόσληψης.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν βασικό κανάλι για διαδικτυακές απάτες. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα για το πώς θα ήταν μερικές από αυτές. Συνήθως έχουν διαφορετικά στυλ και μορφές, οπότε μείνετε πάντα σε εγρήγορση!

ψεύτικες θέσεις εργασίας στο facebook.

Αυτές οι θέσεις εργασίας μπορούν να δημοσιευτούν από έναν ψεύτικο λογαριασμό ή μέσω αναρτήσεων σε πραγματικές ομάδες στο Facebook. Εδώ είναι ένα παράδειγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε την απάτη.

απάτες στο whatsapp.

Προσοχή στα μηνύματα whatsapp που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας με αντάλλαγμα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

αναφέρετε μια απάτη. στείλτε μας email με συνημμένα αποδεικτικά στοιχεία στο: report@randstad.gr