Τα χρονολογικά κενά στο βιογραφικό είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο και το πιο πιθανό είναι να γίνει αντιληπτό από τους εργοδότες που εξετάζουν και αξιολογούν το βιογραφικό ενός υποψηφίου.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζει ένα άτομο ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί επιτυχώς σε μία συνέντευξη εργασίας και σε ερωτήσεις όπως “Γιατί υπάρχει το συγκεκριμένο εργασιακό κενό για δύο χρόνια;” Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας προετοιμάσουν ώστε να μπορέσετε να χειριστείτε τέτοιου είδους καταστάσεις.

  •         Να είστε ειλικρινείς

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης φροντίστε να είστε ειλικρινείς και να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους το βιογραφικό σας παρουσιάζει κενά στις χρονολογίες. Είτε λόγω απόλυσης, είτε λόγω μητρότητας, είτε απλά επειδή θέλατε να απέχετε για λίγο διάστημα, μην αναφέρετε κάτι που δεν ισχύει. Είναι πολύ εύκολο από την πλευρά των εργοδοτών να το επαληθεύσουν. Εξάλλου η ειλικρίνεια είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τα οποία θα σας εκτιμήσει ένας μελλοντικός εργοδότης και θα σας προσφέρει τη θέση εργασίας.

  •         Να είστε θετικοί

Προσπαθήστε να μετατρέψετε το κενό κάποιων χρόνων του βιογραφικού σας σε πλεονέκτημα. Μοιραστείτε με τον εν δυνάμει εργοδότη σας τους λόγους που παρουσιάζει κενά το βιογραφικό σας σημείωμα και αναφέρετε κάτι αξιόλογο και ωφέλιμο για εσάς που κάνατε εκείνο το διάστημα. Μπορεί να είναι ένα ταξίδι που σας γέμισε εμπειρίες ή κάποιο επαγγελματικό σεμινάριο μέσα από το οποίο αποκομίσατε πολλά πράγματα και είστε πλέον έτοιμοι να τα εφαρμόσετε στην καινούρια εργασία σας.

  •         Προετοιμαστείτε!

Κατά την αξιολόγηση του βιογραφικού σας για θέσεις εργασίας, είναι σίγουρο ότι θα εντοπιστούν τα κενά. Θα πρέπει να έχετε προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Οι εν δυνάμει εργοδότες σας θα θέλουν σίγουρα να μάθουν ποιοι ήταν οι λόγοι που υπάρχουν αυτά τα κενά στο βιογραφικό σας. Προετοιμάστε τις απαντήσεις σας και φροντίστε να είναι πειστικές.

Στη σημερινή εποχή τα κενά στο βιογραφικό σημείωμα είναι συχνό να συμβούν για πολλούς λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένας υποψήφιος θα πρέπει να αποθαρρύνεται και να μην συνεχίζει την αναζήτηση εργασίας. Με τη σωστή σύνταξη του βιογραφικού σας και τη σωστή προετοιμασία πριν τη συνέντευξη γίνετε ο υποψήφιος που θα ξεχωρίσει ο εν δυνάμει εργοδότης σας.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!