Είσαι επαγγελματίας στον κλάδο της τεχνολογίας; Με την αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των υποψηφίων που αναζητούν εργασία στον κλάδο σου, είναι σημαντικό το βιογραφικό σου σημείωμα να ξεχωρίζει από αυτά των άλλων υποψηφίων. Παρακάτω, θα βρεις μερικές συμβουλές μας για να το πετύχεις αυτό.

Περίληψη των τεχνικών σου γνώσεων. 

Τα αποτελεσματικά βιογραφικά των υποψηφίων στον κλάδο της τεχνολογίας δείχνουν ξεκάθαρα τις τεχνικές δεξιότητές τους - ένας υπεύθυνος πρόσληψης δε θα πρέπει να αναγκαστεί να αναζητήσει αλλού αυτές τις πληροφορίες. Ένας καλός τρόπος για να συμπεριλάβεις την τεχνική σου γνώση είναι να προσθέσεις μια ενότητα “τεχνικής περίληψης” ή “τεχνικής εξειδίκευσης” στο βιογραφικό σου σημείωμα. Χώρισε την ενότητα αυτή σε υποκατηγορίες, ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να διαβάσει γρήγορα τις πληροφορίες σχετικά με τις γνώσεις σου πάνω σε προγράμματα και εφαρμογές. Πιθανές κατηγορίες που θα μπορούσες να συμπεριλάβεις είναι τεχνικές πιστοποιήσεις, hardware, λειτουργικά συστήματα, δίκτυα / πρωτόκολλα, γλώσσες προγραμματισμού, διαδικτυακές εφαρμογές και εφαρμογές βάσεων δεδομένων. Ανέφερε μόνο εκείνα τα προγράμματα ή τις εφαρμογές που θα μπορούσες να συζητήσεις με αυτοπεποίθηση σε μια συνέντευξη εργασίας.

Περίληψη της καριέρας σου.

Πολλοί υπεύθυνοι πρόσληψης για θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας λένε ότι αναζητούν υποψηφίους που προσφέρουν κάτι περισσότερο από απλώς τα πιστοποιητικά τεχνικής γνώσης. Διάφορα soft skills όπως η ικανότητα καλής διαπροσωπική επικοινωνίας, η ικανότητα συνεργασίας και η προσήλωση στην επίτευξη εταιρικών στόχων είναι εξίσου επιθυμητά. Με άλλα λόγια, το βιογραφικό σου σημείωμα χρειάζεται να έχει προσωπικότητα. Ο αναγνώστης δε θα πρέπει να εντυπωσιάζεται μόνο από τα τεχνικά σου προσόντα, αλλά θα πρέπει επίσης να σε θεωρήσει συμπαθητική προσωπικότητα και κατάλληλο άτομο για την ομάδα. Μπορείς να επισημάνεις ορισμένες από αυτές τις δεξιότητες σε μια ενότητα “περίληψης καριέρας”.

Επικεντρώσου στα τεχνολογικά επιτεύγματά σου. 

Οι υποψήφιοι για τεχνολογικές θέσεις εργασίας κάνουν κάποιες φορές ένα από τα πιο κρίσιμα λάθη στα βιογραφικά τους - είτε το έγγραφό τους είναι υπερβολικά μεγάλο και περιλαμβάνει υπερβολικές λεπτομέρειες για κάθε καθήκον που έχουν ολοκληρώσει, ή είναι πολύ σύντομο με σχεδόν καθόλου περιγραφές. Είναι καλό να ακολουθείται κάτι στη μέση - το βιογραφικό σου σημείωμα χρειάζεται να είναι συνοπτικό, παρουσιάζοντας ωστόσο με αποτελεσματικό τρόπο τα επιτεύγματά σου.

Θέλεις να εξελίξεις την καριέρα σου μαζί μας; Η Technology ομάδα μας περιμένει την αίτησή σου! Δες τις θέσεις που προσφέρει εδώ.