Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος

Κάθε στάδιο της αναζήτησης εργασίας έχει τα «μυστικά» του. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος. Κάποια στοιχεία στη δομή του μπορούν να προσθέσουν «πόντους» στο βιογραφικό σας και να σας κάνουν να ξεχωρίσετε θετικά. Δείτε τα παρακάτω τέσσερα:

  1. Φροντίστε το βιογραφικό σας να έχει επαγγελματική δομή και εμφάνιση, αλλά προσθέστε και κάποιο πιο προσωπικό στοιχείο, προκειμένου να διαφοροποιείται από των άλλων υποψηφίων. Προτιμήστε να μη χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα πρότυπα που είναι διαθέσιμα στο internet η στο world, αλλά βασιζόμενοι σε αυτά διαμορφώστε το βιογραφικό που θα είναι αποτέλεσμα της δικού σας επαγγελματικού προφίλ.
  2. Διατηρήστε το βιογραφικό σας όσο το δυνατόν πιο περιεκτικό σε αριθμό σελίδων και πληροφοριών. Με το πέρασμα των χρόνων και την διαφοροποίηση της εργασιακής εμπειρία σας, μην διστάσετε να αφαιρέσετε κάποιες αρχικές πληροφορίες που πιθανόν δεν θα έχουν καμία αξία μετά από κάποιο διάστημα.
  3. Χρησιμοποιήστε κουκκίδες στο κείμενό σας για να το κάνετε περισσότερο σαφές και ευανάγνωστο.
  4. Θυμηθείτε πως η χρονολογική σειρά των γεγονότων είναι αντίστροφη· ξεκινάμε από το πιο πρόσφατο και καταλήγουμε στο παλαιότερο.
  5. Οι πληροφορίες που αναγράφετε θα πρέπει να είναι έτσι γραμμένες, ώστε να σας βοηθάνε να τις επικοινωνήσετε σωστά σε μια πιθανή συνέντευξη εργασίας.
  6. Φροντίστε οι πληροφορίες που αναγράφονται να είναι αληθής, να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά και να ακολουθούν τις πληροφορίες που καταγράφετε στα επαγγελματικό σας profile στο LinkedIn

Ανανεώστε το βιογραφικό σας και αναζητήστε θέσεις απασχόλησης που σας ενδιαφέρουν στο site της Randstad.

Δείτε επίσης στο video που ακολουθεί και καταγράφει μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με την σύνταξη του βιογραφικού:

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα