Απασχολείστε σε μια θέση εργασίας, ωστόσο, πλέον δεν νιώθετε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία μπορεί να σας δώσει περιθώρια εξέλιξης. Είναι απόλυτα φυσιολογική η επιθυμία σας να παραιτηθείτε και να αναζητήσετε μια νέα θέση εργασίας. Ωστόσο πώς μπορείτε να παραιτηθείτε με επαγγελματισμό; Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλές διαφορετικές παραμέτρους και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα φερθείτε αντιεπαγγελματικά.

  • Σιγουρευτείτε για την απόφαση σας

 

Αναμφισβήτητα, δεν χρειάζεται να μείνετε σε μια εταιρεία ή σε μια θέση εργασίας η οποία δεν σας ικανοποιεί. Ωστόσο, δεδομένου των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, καλό θα είναι να είστε βέβαιοι για την απόφαση σας και το επόμενο βήμα στην καριέρα σας. Είστε;

 

  • Υπολογίστε ένα μεταβατικό διάστημα 2 εβδομάδων

 

Ακόμα κι αν φύγετε όσο το δυνατόν συντομότερα, υπολογίστε ένα μεταβατικό διάστημα 2 περίπου εβδομάδων ώστε να μεταφέρετε την απαραίτητη γνώση της θέσης στον αντικατάσταση σας ή να ετοιμάστε κάποια έγγραφα manuals με τις απαραίτητες οδηγίες. Φυσικά αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με τον manager σας για το αν εν τέλει θα χρειαστεί αυτό το διάστημα.

 

  • Συντάξτε ένα email παραίτησης

 

Αναπόφευκτα η ανακοίνωση σας θα γίνει προφορικά, ωστόσο, η γραπτή επικοινωνία είθισται να είναι η πιο επαγγελματική προσέγγιση. Προετοιμάστε ένα ευγενικό email προς τον αρμόδιο manager όπου θα τον ευχαριστείτε για τη συνεργασία και θα του αναφέρετε ότι επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας σε μια άλλη εταιρεία. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το email σας με μια πρόταση για ένα face to face meeting ώστε να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες που πιθανόν να έχουν προκύψει.

 

  • Ζητήστε συστάσεις

 

Οι συστάσεις, είναι ευρέως διαδομένες για την ελληνική κοινότητα ανθρώπινου δυναμικού και αποτελούν τακτική των hr managers με στόχο να εξασφαλίσουν ότι μια νέα πρόσληψη θα φέρει πραγματικά οφέλη στην ομάδα τους. Ζητήστε λοιπόν μια συστατική επιστολή από τον προϊστάμενο σας ή από managers οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί σας για ένα project και γνωρίζουν την εργασία σας. Σε κάθε περίπτωση, οι συστάσες αποτελούν χρήσιμα συμπληρωματικά έγγραφα για το βιογραφικό σας.

 

Ήρθε πραγματικά η στιγμή να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας; Κάντε το οργανωμένα.