Σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της αγοράς εργασίας, αυξάνονται σημαντικά οι φορές που αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε εργασία εξαιτίας διαφόρων οργανωτικών αλλαγών που υφίσταται ο εργασιακός χώρος στον οποίο απασχολούμαστε το συγκεκριμένο διάστημα. Σίγουρα η αναγκαστική αποχώρηση από τον χώρο εργασίας και, κυρίως η αναζήτηση νέας θέσης εργασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορούμε όμως, εφόσον οργανωθούμε σωστά, να βρούμε μια νέα θέση εργασίας.

Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, καθ’ όλη τη διάρκεια που ψάχνουμε για μία νέα θέση εργασίας, ότι η διαδικασία αναζήτησης εργασίας είναι χρονοβόρα και απαιτεί ιδιαίτερη υπομονή και επιμονή εκ μέρους μας.

Η πιο κλασική μέθοδος αναζήτησης θέσης εργασίας είναι να κοιτάξουμε τις αγγελίες είτε στις εφημερίδες είτε στο Διαδίκτυο, οι οποίες θα μας δώσουν μία πρώτη εικόνα σχετικά με το τι ζητείται στην αγορά εργασίας αλλά όχι μία ολοκληρωμένη εικόνα, καθώς πολλές εταιρίες δε δημοσιεύουν αγγελίες για τις θέσεις εργασίας που θέλουν να καλύψουν.

Μια άλλη γνωστή μέθοδος που ίσως φέρει αποτελέσματα είναι η ενεργοποίηση του δικτύου των κοινωνικών επαφών μας. Αφού κατανοήσουμε τις ικανότητες μας αλλά και το τι μπορούμε να προσφέρουμε σαν εργαζόμενοι και εφόσον είμαστε συνειδητοποιημένοι ποιο ή ποια είναι τα αντικείμενα εργασίας στα οποία θέλουμε να απασχοληθούμε, θα ήταν χρήσιμο να προσεγγίσουμε το κοινωνικό μας δίκτυο, είτε προέρχεται από τον οικογενειακό, από το φιλικό ή από κάποιο εργασιακό χώρο στον οποίο είχαμε απασχοληθεί παλιότερα και να ενημερώσουμε με λεπτομέρειες ότι αναζητούμε εργασία και σε ποιους εργασιακούς τομείς θα μας ενδιέφερε να απασχοληθούμε. Επιπλέον, δε θα πρέπει να διστάσουμε να ζητήσουμε να μας συστήσουν κάποιον, εφόσον γνωρίζουν, ο οποίος να απασχολείται ήδη στο χώρο εργασίας που μας ενδιαφέρει. Μην ξεχνάτε ότι θέλουν να βοηθήσουν και ότι οι σχέσεις είναι ανταποδοτικές.

Μία ακόμη πρακτική που θα ήταν αποτελεσματική, είναι να στείλουμε το βιογραφικό μας σε κάποια εταιρία, ακόμα και αν δεν έχει κάποια κενή θέση εργασίας τη δεδομένη στιγμή, γιατί, με αυτόν τον τρόπο, καταχωρούμαστε στη βάση της εταιρίας και μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα για κατάληψη κάποιας κενής θέσης εργασίας στο μέλλον.

Τέλος, άλλος ένας τρόπος είναι να προσεγγίσουμε κάποια εταιρία στελέχωσης Ανθρώπινου Δυναμικού η οποία μπορεί να μας προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε θέματα hr και να μας βοηθήσουν να βρούμε τη θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει .

Για να έχετε μια έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τις νέες αγγελίες και τις νέες θέσεις εργασίας, επισκεφτείτε το www.randstad.gr

recrutiment in gr
employment agencies Greece
agencies employment Greece
recruitment agency Greece
recruitment agencies greece
employment agency Greece
temp agencies Greece
hr recruitment Greece
recruitment agencies in greece
personnel agencies greece