Νιώθετε να βρίσκεστε παγιδευμένοι σε μια ρουτίνα; Έχετε χάσει τον ενθουσιασμό σας για την εργασία σας; Νιώθετε σαν να μη σας εκτιμούν;

Θυμάστε σαν κάτι μακρινό τον ενθουσιασμό που είχατε για την απόκτηση της νέας σας θέσης; Που πήγε όμως αυτό το συναίσθημα;

Τουλάχιστον έχετε εργασία, σωστά; Λάθος! Αν το μόνο που κάνετε είναι να παραπονιέστε σε φίλους και συγγενείς για την εργασία σας, πιθανότατα δεν καθιστάτε μόνο τον εαυτό σας δυστυχισμένο, αλλά δυσαρεστείτε και εκείνους. Τι μπορείτε να κάνετε; Επειδή εσείς είστε ο κυρίαρχος του εαυτού σας. Εσείς θα πρέπει να ελέγχετε την ζωή σας. Ίσως στην παρούσα περίοδο να μην είναι εφικτό να αλλάξετε εργασία, υπάρχει όμως πάντα τρόπος να βελτιωθεί μια κατάσταση.

Σας παρουσιάζουμε κάποια απλά βήματα για να βελτιώστε την εργασιακή σας ζωή.

Σταματήστε να παραπονιέστε: Ακούγεται απλό και γιατί να μην είναι; Απομακρύνετε τον αρνητισμό από την ζωή σας. Επικεντρωθείτε στις θετικές πλευρές της εργασίας σας και εντοπίστε τρόπους βελτίωσης για οτιδήποτε μπορεί να μην είναι λειτουργικό. Αναζητήστε τρόπους που θα σας κάνουν πιο απαραίτητο στην ομάδα και την εταιρεία σας.

Ανακαλέστε τις επιτυχίες που είχατε στην εργασία σας: Αναζητήστε κίνητρα για επανάληψη των επιτυχιών.

Προσπαθήστε να γίνετε περισσότερο ομαδικός παίκτης: Εισάγετε νέες ιδέες, συνεισφέρετε περισσότερο στην ομάδα, γνωρίστε καλύτερα τους συναδέλφους σας. Καταστήστε τον εαυτό σας πολύτιμο μέλος για την ομάδα σας και πολύτιμο εργαζόμενο για την εταιρεία σας.

Συζητήστε προοπτικές εκπαίδευσης και ανάπτυξης με τον προϊστάμενό σας ή με το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού: Εσείς είστε υπεύθυνος για την επιτυχία της καριέρας σας. Αναζητήστε την ευκαιρία να μάθετε κάτι νέο. Επωφεληθείτε από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει ο οργανισμός σας.  Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, προτείνετε την παρακολούθηση κάποιου συνεδρίου καταδεικνύοντας πως μπορεί να βοηθήσει τον εργοδότη σας.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να γίνετε σημαντικό μέλος ενός οργανισμού. Κάντε θετικά αισθητή την παρουσία σας, υιοθετήστε την κατάλληλη συμπεριφορά και θα νιώσετε ότι τυγχάνετε εκτίμησης αλλά και ότι ανταμείβονται οι προσπάθειές σας.