Η λογιστική είναι ένας κλάδος εργασίας που σημειώνει διαρκή άνοδο. Για μία επιτυχημένη πορεία στα οικονομικά, κάθε εταιρεία χρειάζεται έναν ικανό και επιδέξιο λογιστή με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου του και της αντίστοιχης νομοθεσίας, με στόχο την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης. Οι αγγελίες εργασίας για τη λογιστική είναι αρκετές και εταιρείες εύρεσης εργασίας όπως η Randstad προσφέρουν πολλές προοπτικές εξέλιξης.  

Για να εργαστεί ένας υποψήφιος στον κλάδο των λογιστικών θα πρέπει, αρχικά, να έχει προετοιμάσει το βιογραφικό του με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αρκετά ισχυρό και να δείχνει καθαρά ότι το άτομο αυτό θα αποτελέσει ένα πολύτιμο πλεονέκτημα στην εταιρεία όσον αφορά τη λογιστική. Παράλληλα, πριν από τη συνέντευξη εργασίας, θα πρέπει να έχει κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία, όχι μόνο όσον αφορά την ίδια την εταιρεία αλλά και να έχει αναζητήσει πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης για λογιστές.  

Οι 10 πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης στη λογιστική

Σας παρουσιάζουμε 10 ερωτήσεις συνέντευξης που ενδέχεται να συναντήσει κάποιος που ενδιαφέρεται για καριέρα στη λογιστική. Είτε είστε στην αρχή της καριέρας σας και αναζητάτε εργασία ως λογιστής, είτε έχετε ξεκινήσει ήδη την επαγγελματική σας πορεία, ελπίζουμε οι συγκεκριμένες ερωτήσεις συνέντευξης να σας φανούν χρήσιμες!  

  • Ποιοι ήταν οι λόγοι που αφήσατε την προηγούμενη εργασία σας;

Ο εν δυνάμει εργοδότης σας με τη συγκεκριμένη ερώτηση θέλει να σχηματίσει μία γενική εικόνα για το άτομό σας. Οι recruiters θέλουν να μάθουν τι είναι αυτό που σας διατηρεί σε μία εταιρεία, αλλά και τον τρόπο σκέψης σας. Εξηγήστε τους λόγους αυτούς χωρίς να κάνετε αρνητικά σχόλια για πρώην εργασία ή συναδέλφους και να είστε πάντα ειλικρινείς.  

  • Τι θα θέλατε να κάνετε σε περίπτωση που δεν είχατε ασχοληθεί με τη λογιστική;

Αυτή η ερώτηση συνέντευξης στοχεύει στο να γίνει κατανοητό ποιο είναι το πάθος σας αλλά και τι είναι αυτό που θα σας δώσει κίνητρο να δημιουργήσετε μεγαλύτερα πράγματα στη λογιστική. Ο εργοδότης σας θέλει να καταλάβει εάν σας αρέσει μια θέση με προκλήσεις, όπως αυτή του λογιστή ή  εάν έχετε επιχειρηματικό πνεύμα.  

  • Πώς εξασφαλίζετε τον περιορισμό των λαθών στην εργασία σας;

Οι recruiters που είναι αρμόδιοι για προσλήψεις υποψηφίων στη λογιστική θέλουν να εντοπίσουν την ικανότητά σας να προσέχετε τη λεπτομέρεια, καθώς πολλές φορές μία μικρή αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγάλο λάθος. Αναφέρετε διάφορα περιστατικά που έχετε κληθεί να αντιμετωπίσετε και αναλύστε τον τρόπο διαχείρισής για μία αψεγάδιαστη εργασία.  

  • Πώς εξασφαλίζετε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε στα deadlines στη λογιστική;

Η εργασία στα λογιστικά ίσως είναι από τις ελάχιστες που καθορίζεται από τόσο στενές προθεσμίες. Ο εργοδότης με τον οποίο κάνετε τη συνέντευξη εργασίας θέλει να μάθει τον τρόπο που εργάζεστε για να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας επιτυχώς. Αναφέρετε και εδώ περιστατικά που χειριστήκατε με επαγγελματισμό και είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

  • Τι γνώση έχετε όσον αφορά λογιστικά προγράμματα;

Όπως είναι κατανοητό, είναι μία από τις πιο βασικές ερωτήσεις συνέντευξης για λογιστές. Για επιτυχημένη εργασία στη λογιστική είναι πολύ βασικό ένας υποψήφιος να έχει κάποιες πιστοποιήσεις του κλάδου. Παράλληλα, πρέπει να μπορείτε να εξηγήσετε το  βάθος της γνώσης σας και πώς αυτές οι πιστοποιήσεις σας έχουν βοηθήσει στην πράξη στην εργασία σας.  

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο δεύτερο μέρος του άρθρου για περισσότερες ερωτήσεις συνέντευξης που ενδέχεται να συναντήσετε στη λογιστική!