Ψάχνω δουλειά

Ως σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού επικοινωνούμε καθημερινά με πολλούς υποψηφίους που δηλώνουν “ψάχνω δουλεία εδώ και αρκετό καιρό” ή “έχω ανάγκη από δουλεία”. Όπως αποδεικνύεται όμως σε κάποιες περιπτώσεις, η πραγματική ανάγκη για απασχόληση, δεν συνοδεύεται και από την αντίστοιχη δραστηριότητα στην αναζήτηση εργασίας και κάποιοι δυστυχώς θα παραμείνουν χωρίς εργασία γιατί δεν θα κάνουν αυτά που προβλέπονται.  Παρακάτω καταγράφουμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Όταν ένας εργοδότης ή  ένα φίλος μας που γνωρίζει για κάποια διαθέσιμη  θέση εργασίας, μας ζητηθεί το βιογραφικό μας και εμείς δεν έχουμε κάποιο διαθέσιμο για να στείλουμε ή να το καταχωρήσουμε τότε πιθανόν να χάσουμε κάποια έυκαιρία.

2. Εάν βρίσκουμε αγγελίες για εργασία που μας ενδιαφέρουν, αλλά εμείς παρ’ όλα αυτά στέλνουμε το βιογραφικό μας μετά από αρκετές μέρες, μάλλον κάποια αλλά βιογραφικά θα αξιολογηθούν πριν από το δικό μας..

3. Αν αναζητάμε εργασία θα πρέπει να έχουμε την διαθεσιμότητα και την ετοιμότητα για να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις η συνεντεύξεις εργασίας με πιθανούς εργοδότες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες ώρες και μέρες πέραν από της 19:00 και το Σάββατο το πρωί.

4. Όταν περιμένουμε μόνο από ένα ή δύο βιογραφικά να προκύψει όχι μόνο η συνέντευξη εργασίας, αλλά και η προσφορά για εργασία τότε δεν μπορούμε να αναμένουμε θετική ανταπόκριση άμεσα. Ακόμα και αν διαθέτουμε το καλύτερο βιογραφικό για την ειδικότητα μας θα πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα