Ψάχνω δουλειά

«Ψάχνω δουλειά και προσπαθώ να στέλνω το βιογραφικό μου σε όσο περισσότερες εταιρείες μπορώ, προκειμένου να αυξήσω τις πιθανότητες να βρω δουλειά». Σας ακούγεται συνηθισμένη αυτή η φράση; Είναι γεγονός πως πολλοί υποψήφιοι στην αγορά εργασίας εφαρμόζουν αυτήν την μέθοδο με την ελπίδα να βρουν δουλειά. Όμως, αυτό δεν ισχύει.

Οι εταιρείες προσφέρουν λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι κάποια χρόνια πριν, οπότε ο αριθμός των ενδιαφερόμενων υποψηφίων για την ίδια θέση εργασίας έχει αυξηθεί. Αυτό σημαίνει πως και ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί. Εάν, λοιπόν, πιστεύετε πως διαθέτετε τα προσόντα για τις θέσεις εργασίας για τις οποίες αιτείστε, είναι απαραίτητο να το υποστηρίζετε μέσω του βιογραφικού και της συνοδευτικής σας επιστολής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι εταιρείες γνωρίζουν σε πρώτο στάδιο τους υποψηφίους μέσω των πληροφοριών που οι ίδιοι τους παρέχουν. Αφιερώστε, λοιπόν, χρόνο στο να προσαρμόσετε το βιογραφικό και τη συνοδευτική σας επιστολή σε κάθε θέση που κάνετε αίτηση. Προβάλλετε τον καλύτερό σας εαυτό και αναδείξτε τα δυνατότερα σημεία σας για κάθε θέση απασχόλησης. Προτιμήστε την ποιότητα παρά την ποσότητα και αυξήστε πραγματικά τις πιθανότητες να βρείτε δουλειά.

Εφόσον έχετε ανανεώσει το βιογραφικό σας μην ξεχάσετε να το καταχωρήσετε στο www.randstad.gr

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα