Ψάχνω για δουλειά

Ψάχνω για δουλειά εδώ και κάποιο διάστημα.” “Έχω στείλει το βιογραφικό μου παντού αλλά ακόμα δεν έχω κάποιο αποτέλεσμα.”  Αυτές είναι πιθανές προτάσεις που μπορεί να προέρχονται από υποψήφιους για εργασία που ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.  Ti όμως συμβαίνει πραγματικά;

Η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δεν είναι εύκολη, ειδικά αυτό το διάστημα όπου οι συνθήκες στην αγορά εργασίας δεν είναι όπως παλιότερα. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει ένας υποψήφιος σε αυτή την περίπτωση είναι να επανεξετάσει εκείνο το μέρος της διαδικασίας για την εύρεση εργασίας το οποίο  μπορεί να καθοριστεί από το ίδιο.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η διαμόρφωση του βιογραφικού. Μήπως τελικά το βιογραφικό σας θέλει κάποια ανανέωση ; Αν χρησιμοποιείτε το ίδιο βιογραφικό για όλες τις θέσεις εργασίας μήπως θα χρειαστεί να σκεφθείτε την προσαρμογή ανάλογα με την θέση εργασίας σε συνδυασμό όμως και με τις δεξιότητες σας.

Παράλληλα αν πάλι κοιτάξετε στο πλάνο που καταγράφετε σε ποιες εταιρείες έχετε στείλει το βιογραφικό σας, μήπως τελικά δεν έχετε στείλει το βιογραφικό παντού όπως πιστεύατε  τελικά; Για τον λόγο αυτό καλό είναι να υπάρχει κάποιος τρόπος με τον οποίο θα καταγράφεται την δραστηριότητα σας, έτσι ώστε να γνωρίζεται πραγματικά τι ακριβώς έχετε κάνει και αν θα πρέπει κάποια στιγμή να αναθεωρήσετε το πλάνο σας.

Αν λοιπόν βλέπετε ότι ή προσπάθεια σας δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα προσπαθείτε μα σκεφθείτε πιθανούς τρόπους για να αλλάξετε την στρατηγική στην προσέγγιση σας.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα